20 de motive ca să participi la grupul de studiu CNV

M-am întrebat care ar fi motivele pentru care ai participa la un grup de studiu de Comunicare Nonviolentă, care acum are loc online. Dintr-o strigare, am găsit vreo 20.

Motivul 1: Înveți ABC-ul Comunicării Nonviolente, pas cu pas și capitol cu capitol
Vei face trecerea de la informația din cărți și webinarii la implementarea în viața reală. Vei învăța (sau (re)descoperi) 4 paşi ai unui proces de comunicare care, înțeles şi practicat, poate îmbunătăți calitatea relațiilor pe care le ai cu colegii şi cu cei dragi (partenerul, părinții, copiii, prietenii).
Vei afla cum să te apropii de ei prin CNV pentru că este despre abilitatea de a te conecta pentru a înțelege ce se întâmplă în interiorul tău şi al celuilalt, care sunt nevoile fiecărui partener de comunicare, precum şi abilitatea de a găsi soluții de a împlini nevoile împreună

Motivul 2: poți participa din orice colț al lumii sau al casei 
La cursul în sală, au venit din orice colț al Bucureștiului și chiar din județe apropiate: Argeș, Ilfov, Prahova, Giurgiu. O dată cu mutarea cursului în online, la grup s-au alăturat membri din mai multe județe și din țări: Franța, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Suedia, Statele Unite ale Americii, Turcia.
Întâlnirile sunt în limba română, deci pot participa români din toate colțurile lumii.

Motivul 3: îți dezvolți abilitățile de a asculta activ
Învățând și practicând ascultarea empatică în cadrul grupului și cu partenerul de empatie, îți dezvolți abilitățile de a asculta activ.

Motivul 4: ai mai multă încredere în a exprima ce este important pentru tine
Învățând și practicând conectarea cu emoțiile și nevoile și valorile tale, capeți mai multă încredere să exprimi ce este important pentru tine

Motivul 5: vei descoperi cât de important este să ai grijă de tine
Comunicarea Nonviolentă devine un stil de viață și te va invita să fii în contact permanent cu tine, cu emoțiile și nevoile tale.

Motivul 6: Aduci viața ta la curs, nu faci loc în viața ta pentru un alt curs.
Nu este despre a înghesui încă un curs în viața mea, ci este despre a îmi aduce viața mea într-un loc în care prin exerciții practice cu exemplele din viața mea reală, pot să îmi iau răspunsuri valabile pentru mine. Astfel cursul are o aplicabilitate ridicată pentru oricine alege să participe la curs.

Motivul 7: contribuie la starea ta de calm și de senin.
Datorită atmosferei, exercițiilor, revelațiilor și învățămintelor individuale din timpul întâlnirilor, mulți participanți împărtășesc că la sfârșitul întâlnirii se simt mai senini și mai calmi, stare pe care o iau cu ei și după curs, în viața de zi cu zi în familie, la serviciu și nu numai. Iar această stare este percepută de cei din jur.

Motivul 8: vei face parte dintr-un grup închis, care îți inspiră încredere și siguranță.
O dată început grupul, îl păstrăm închis și la primele întâlniri punem accent pe partea de cunoaștere a membrilor. Atunci când ne cunoaștem cât de cât, se crează un spațiu de încredere și siguranță și ne este mai ușor să împărtășim exemplele personale, din care vrem să învățăm.

Motivul 9: poți participa indiferent de meserie, statut social sau vârstă (peste 18 ani)
Cei care s-au înscris la grup sunt:
– jurişti, IT-işti, HR-işti, economişti, agenţi imobiliari, medici, profesori, ingineri, antreprenori;
– sunt studenţi, manageri, simpli angajaţi sau free lanceri;
– unii au venit în cuplu, alţii şi-au lăsat jumătatea acasă, iar unii au venit chiar dacă nu sunt într-un cuplu sau au venit cu un prieten sau coleg.

Motivul 10: comunitate de învățare și practică. 

Motivul 11: inspirație 
Mereu găsim inspirație în împărtășirile pe care le fac colegii de grup; găsim inspirație, și chiar soluții uneori, de cum să facem sau să nu facem în anumite situații.

Motivul 12: motivație internă și externă
Alături de colegi îți găsești și menții motivația așa cum nu ai fi crezut. Căci în împlinirea obiectivelor noastre contează foarte mult sistemul de suport pe care îl avem.

Motivul 13: vei lega noi prietenii
Zeci de oameni, care au participat la grupurile de studiu CNV, au păstrat legătura și după încheierea programului. Unii au descoperit că multe lucruri în comun, alții au creat proiecte împreună, unii au mers împreună în călătorii și la evenimente. Dar cei mai mulți continuă să aibă sesiuni regulate de ascultare empatică și azi.

Motivul 14ai 20% discount dacă te înscrii cu un prieten sau coleg 
Împărțim și împărtășim multe cu un prieten sau o prietenă: și bucurii și tristeți și provocări și nedumeriri, chiar și calorii. Uneori trăim și experiențe comune. De ce nu am trăi împreună și o experiență de învățare?
Uneori trecem cu colegii prin experiențe care ne apropie și ni-i transfăm chiar în prieteni. Te invit să te înscrii împreună cu prieten/a sau colegul/colega. Veți beneficia împreună de 20% reducere. 

Motivul 15: ai 50% reducere pentru partenerul sau partenera ta, dacă participați împreună
Pentru că dorinţa noastră este să avem relaţii armonioase şi să vorbim “aceeaşi limbă”, facem loc pe ring să dansăm în paşi NVC si cu partenerul sau partenera. Dacă îţi doreşti să vină si partenerul tău sau partenera ta (şi desigur şi ea/el îşi doreşte), ofer posibilitatea de a participa împreună şi să beneficieze de un discount de 50%, 

Motivul 16: modalități flexibile de plată
Contribuția poate fi plătită integral sau în tranşe. Vom stabili împreună modalitatea de plată.

Motivul 17: participare gratuită la serile de comunitate Grok Party 
Participarea la întâlnirile de comunitate cu jocurile Grok este de-a dreptul delicioasă. La sfârșitul întâlnirii, singurul inconvenient este că ne dor obrajii de la cât am zâmbit și râs. Daaaa. Zâmbim și râdem mult, ne cunoaștem mai bine, învățăm termeni noi, descoperim strategii care ne pot ajuta în împlinirea nevoilor. Este de neratat seara de Grok!

Motivul 18: vei descoperi că este mai mult decât un proces, este o filosofie de viață

Motivul 19: O călătorie către tine însuți/însăți ca să pleci spre ceilalți.

Motivul 20: facilitator cu experiență
Lacramioara Ocunschi este trainer și coach și aduce cu ea experiența de facilitator din mai multe grupuri de studiu CNV și alte zeci de cursuri și workshopuri.

Cu ce motiv rezonezi mai mult?

Oare tu de câte motive ai nevoie ca să participi la un grup de studiu CNV? Cu siguranță vei găsi cel puțin un motiv pentru care să participi. Te invit să faci pasul următor și să te înscrii.

goo.gl/forms/3ApRWsFofmkgsfb32(se deschide într-o filă nouă)

Înscrie-te liniștit/ă! Înscrierea nu presupune un angajament de plată, ci că urmează un interviu în care îți aduc mai multă claritate despre întâlniri.

Completarea nu presupune un angajament de plată, ci acordul de a fi contactat pentru a avea un interviu, în care să îți aduc mai multă claritate cum decurg întâlnirile și să stabilim modalitățile de plată. De asemenea, este o ocazie să îmi împărtășești perioada sau zilele cele mai potrivite pentru tine pentru a participa la un grup.
Înscriindu-te, îți trimiți intenția în Univers de a participa la grup. Și știi cum se spune: că și Universul va conspira pentru a face ca lucrurile să se întâmple. Te încurajez, deci, să te înscrii. Nu știi cum se așează planetele pentru a îți crea cel mai potrivit context pentru tine.

Vrei să afli părerea altora care au participat? Poți vedea aici câţiva dintre membrii comunităţii și testimonialele lor:

Dacă ai nevoie de mai multă claritate despre grup, te invit să citești mai jos:

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *