Grok party – Seara Grok

Eveniment recurent ce are loc în ultima vineri din lună:
23 februarie, 29 martie, 26 aprilie, 31 mai, 28 iunie

Grok party – eveniment pentru comunitate

Petrecerea GROK (Grok Party) este un concept de seară educativă interactivă, evenimentul fiind gândit ca un eveniment de comunitate. La Grok party, cu ajutorul câtorva jocuri și implicarea participanților, ne jucăm jonglând cu termeni despre emoții, nevoi și strategii.

Concret…. ce este Grok? 

Jocul GROK are două seturi de cărți de joc, un set cu 70 de cărți cu emoții și un set cu 70 de cărți cu nevoi, create cu scopul de a lua parte la jocuri interactive pentru a încuraja înțelegerea reciprocă, ascultarea și conectarea într-o formă interactivă și captivantă.

Jocul Grok, dezvoltat de doi traineri certificați în Comunicare Nonviolentă (NVC) din SUA, își propune, deci, a ne ajuta să ne dezvoltăm abilitățile empatice într-un mod interactiv (chiar distractiv), folosind cele 140 de cărți de joc, prin circa 20 de jocuri posibile. La nivel practic, GROK poate contribui la îmbunătățirea relațiilor și poate oferi ajutor în rezolvarea conflictelor. La nivel intuitiv, GROK susține dezvoltarea inteligenței sociale și emoționale și oferă ocazia exersării ascultării empatice.

Ce se întâmplă în timpul acestui eveniment:

 • În funcție de numărul participanților, aceștia sunt împărțiți în grupuri de 5 – 8 persoane și vor juca împreună, printre altele Șarada sentimentelor (care presupune un joc de mimă), „Lasă-mă să îți ghicesc în emoții” sau Poker Empatic, precum și Celebrare.
 • Majoritatea jocurilor GROK implică  “ghicirea empatică” a stării celor de la masă (virtuală).
 • Jocul va fi asigurat de facilitator, nu este necesar ca participanții să aibă jocul.
 • Fiecare participant va primi un ghid printat despre cum să folosească procesul de Comunicare Nonviolentă, cuprinzând și două liste de emoții și nevoi pe care le pot folosi și în viitor.

De ce să participi la o seară Grok:

 • În primul rând, participanții de la edițiile trecute au declarat că rămân cu o stare de relaxare
 • Seara de comunitate poate contribui la nevoile de apartenență, conectare, grijă, suport, inspirație, joacă. Și mai ales de empatie! Cu siguranță mai sunt și alte nevoi pe care și le pot împlini
 • Poți oferi și primi empatie pentru a anumite situații, ceea ce poate aduce mai multă apropiere
 • Îți îmbogățești vocabularul cu termeni despre emoții și nevoi, ce pot contribui la o comunicare mai bună pentru relații mai profunde.
 • Poți afla o tehnică de a relaționa armonios cu alți oameni.
 • Vei fla ce este și ce nu este Comunicarea Nonviolentă.
 • Vei afla ce este jocul Grok și cum îl poți folosi și tu cu oamenii importanți din viața ta (acasă, la birou sau în teambuilding)

Concret ….

Ne antrenăm inteligența emoțională, ascultarea activă, body language, microexpresiile, intuitia și nu in ultimul rand, empatizarea.

Cât de mare poate fi grupul:
5 – 15 persoane
– Poate fi organizat cu gașca, grupul, comunitatea, echipa, intradepartamental sau interdepartamental
– La un Grok party jucătorii pot participa indiferent dacă au intrat sau nu în contact cu Comunicarea Nonviolentă, indiferent dacă au participat sau nu la un curs despre Comunicarea Nonviolentă.
– Evenimentul este deschis și copiilor peste 12 ani.

Cât durează: aproximativ 120 de minute

Contribuția financiară: 50 lei /persoana

Unde are loc : o locație centrală în București, îți va fi comunicată după înscriere

Curioşi ce strategii de împlinire a nevoilor vi se arată la drum de seară în cărţile de Grok? Hai să afli la petrecerea Grok!

Despre serile de comunitate Grok Party 
Acest tip de seară de comunitate a fost și este o ocazie de întâlnire, relaxare și practică a comunității CNV din București. Acest eveniment a fost organizat în București sub numele Grok Party [Petrecere Grok] încă din 2019.

Mai multe poze de la serile de comunitate:
ianuarie 2020: aici | decembrie 2019 aici | noiembrie 2019 aici . Vezi poze și de la alte evenimente Grok vezi aici

Jocurile Grok și la TEDxBucharestSalon – Women March Together

În martie 2020, am avut bucuria și onoarea de a fi invitați la TEDxBucharestSalon – Women March Together pentru a împărtăși despre NVC / CNV și a facilita jocuri Grok.
https://www.facebook.com/grupcomunicarenonviolenta/photos/

Pentru organizații:
Grok party-ul poate fi o ocazie de a aduce împreună membrii unei comunități, echipe sau grup, (chiar și în mediul online),
pentru un moment „altfel”, care să le aducă zâmbete, relaxare, conectare și … apropiere. Detalii aici

eb04d4

Share Button