Grok party – Seara Grok

Cauți o modalitate de a celebra grupul sau echipa? Cauți o modalitate care să contribuie la unirea/ bondingul echipei? Să fie și ceva distractiv și ceva de învățat?
Să fie cât o ieșire la cinema, dar interactiv ca la o seară de board games?

Petrecerea GROK poate fi o astfel de modalitateGrok Party este un concept de seară educativă interactivă, (poate fi organizat și în timpul zilei), evenimentul fiind gândit în primul rând ca un eveniment de comunitate.

Grok party s-a lansat ca spațiu offline, daradaptat și pentru online, un spațiu în care ne jucăm jonglând cu emoții, nevoi și strategii, indiferent de cunoștințele în termeni emoționali, cu ajutorul câtorva jocuri și implicarea celorlalți participanți.

Concret, ce este Grok? 
GROK are două seturi de cărți de joc, un set cu 70 de cărți cu emoții și un set cu 70 de cărți cu nevoi, create cu scopul de a lua parte la jocuri interactive pentru a încuraja înțelegerea reciprocă, ascultarea și conectarea într-o formă interactivă și captivantă.
Jocul Grok, dezvoltat de doi traineri certificați în Comunicare Nonviolentă (NVC) din SUA, își propune, deci, a ne ajuta să ne dezvoltăm abilitățile empatice într-un mod interactiv, folosind cele 140 de cărți de joc, prin circa 20 de jocuri posibile.
La nivel practic, GROK poate îmbunătăți relațiile și poate oferi ajutor în rezolvarea conflictelor.
La nivel intuitiv, GROK promovează inteligența socială și emoțională și ne dă ocazia să ne exersăm ascultarea empatică.

De ce participarea la o seară Grok:
– În primul rând, participanții rămân cu o stare de relaxare
– Seara de comunitate poate contribui la nevoile de apartenență, conectare, grijă, suport, inspirație, joacă. Și să nu uităm de empatie! Cu siguranță mai sunt și alte nevoi pe care și le pot împlini (vezi poza de mai jos)
– Pot oferi și primi empatie pentru a anumite situații, ceea ce le poate aduce mai multă apropiere
– Își îmbogățesc vocabularul cu termeni despre emoții și nevoi, cuvinte numai bune de adăugat la vocabularul de emoții și nevoi, ce pot contribui la relații de calitate.
– Pot afla o tehnică în a relaționa armonios cu alți oameni.
– Vor afla ce este și ce nu este Comunicarea Nonviolentă.
– Vor afla ce este jocul Grok și cum îl pot folosi și ei cu oamenii importanți din viața lor (acasă, la birou sau în teambuilding)

Ce se întâmplă în timpul acestui eveniment:
– În funcție de numărul participanților, aceștia sunt împărțiți în grupuri de 5 – 8 persoane și vor juca împreună, printre altele Șarada sentimentelor (care presupune un joc de mimă), „Lasă-mă să îți ghicesc în emoții” sau Poker Empatic, precum și Celebrare.
– Majoritatea jocurilor GROK implică  “ghicirea empatică” a stării celor de la masă (virtuală).
– Fiind o seară interactivă, este important ca participanții să aibă pornite microfonul și camera video (dacă evenimentul este online).
– Fiecare participant va primi un ghid .pdf despre cum să folosească procesul NVC, ei rămânând cu două liste de emoții și nevoi pe care le pot folosi și în viitor.
– Jocul va fi asigurat de facilitator, nu este necesar ca participanții să aibă jocul.

Cât de mare poate fi grupul:
– 5 – 25 persoane
– Poate fi organizat cu echipa, intradepartamental sau interdepartamental, în funcție de obiectivul pe care și-l propune organizația.
– la un Grok party jucătorii pot participa indiferent dacă au intrat sau nu în contact cu Comunicarea Nonviolentă, indiferent dacă au participat sau nu la un curs despre Comunicarea Nonviolentă.
– Evenimentul poate fi deschis și copiilor de la 12 ani.

Cât durează:
– 90 de minute pentru întâlnirea online pe platforma Zoom
– 120 – 150 de minute pentru întâlnirea offline, în spațiu deschis, cu respectarea normelor de siguranță.

Contribuția financiară:
– 40 – 50 RON/persoană (în funcție de numărul total)
– nu mai puțin de 450 lei/ întâlnire de 90 minute online.
– nu mai puțin de 550 lei/ întâlnire de 120 minute offline în București
Contribuie astfel la sustenabilitatea muncii facilitatorilui și a materialelor utilizate.

Curioşi ce strategii de împlinire a nevoilor vi se arată la drum de seară în cărţile de Grok?
One way to find out: Grok Party!

De asemenea, putem gândi și ceva ca membrii echipei tale să primească acasă pentru a face experiența și mai și.

Despre Grok:
Jocul conține 70 de cărți de sentimente și 70 de cărți de nevoi, putând fi jucat în 20 de variante.
GROK este un neologism inventat în 1961 de scriitorul american Robert A. Heinlein în romanul său SF ”Stranger in a Strange Land”. Actuala sa definiție este ”a înțelege intuitiv si în profunzime”.
Dacă cineva își dorește să comande jocul, o cutie Grok costă 120 lei și poate fi livrată în București sau în țară.

Despre serile de comunitate Grok Party 
Acest tip de seară de comunitate a fost și este o ocazie de întâlnire, relaxare și practică a comunității CNV din București. Acest eveniment a mai fost organizat în București sub numele Grok Party [Petrecere Grok].

Mai multe poze de la serile de comunitate:
ianuarie 2020: aici | decembrie 2019 aici | noiembrie 2019 aici 

De asemenea, în martie, am fost invitați la TEDxBucharestSalon – Women March Together
pentru a împărtăși despre NVC / CNV și a facilita jocuri Grok.
https://www.facebook.com/grupcomunicarenonviolenta/photos/

O dată cu restricțiile aduse de pandemie, seara de comunitate s-a mutat în online, iar mai jos aveți o fotografie de la cea mai recentă întâlnire, unde la feedback participanții au împărtășit în Jambord ce nevoi și-au împlinit (vezi feedback aici)

    

Nu ești decis/ă sau convins/ă? Te invit să organizăm împreună o sesiune demo cu un grup restrâns pentru a „degusta” din atmosfera Grok Party. 

Cu siguranță, veți descoperi că Grok party-ul poate fi o ocazie de a aduce echipa sau echipele împreună, chiar și în mediul online, pentru un moment „altfel”, care să le aducă zâmbete, relaxare, conectare și …apropiere.

Share Button