Start la Bunătate: 21 de zile de practică conştientă a bunătăţii

Dragă comunitate,
în această săptămână, pe 13 noiembrie, întreaga lume celebrează Kindness Day. Și pentru că o vorbă spune că “In a gentle way, we can shake the world”, vă invit să zgâlțâim lumea cu blândețe și să o umplem cu gesturi de bunătate făcute din inimă, gesturi oricât de mici sau de mari ar fi.

Concret, te invit să facem împreună un exercitiu care va dura 3 saptamani.
În săptămâna 1, facem gesturi de bunătate în mod intentionat
În săptămâna 2, observăm gesturi de bunătate care ne sunt făcute
În săptămâna 3, facem gesturi de bunătate în mod intentionat și observăm gesturi de bunătate care ne sunt făcute.

Te invit, așadar, să răspunzi la o provocare de 21 de zile de practică conştientă a bunătăţii, în care să dăruim şi să primim bunătate, să creăm un flux al bunătăţii şi grijii şi solidarităţii în jurul nostru. În fiecare zi să observăm un gest de bunătate dăruit sau primit. Oricât de mic. Orice crezi tu. Pentru că orice gest de bunătate, oricât de mic, nu este în zadar. Înainte de orice vreau să vezi această provocare ca o invitație cu blândețe prin care să schimbi lumea cu blândețe și pentru că este alegerea ta.

În ce constă provocarea? 

În prima săptămână– “Dăruiesc gesturi de bunătate”
În primele 7 zile, de luni până duminică, în mod conştient faci gesturi de bunătate către ceilalţi. Oricât de mic sau de mare. Orice aleg tu. Apoi îți notezi într-un caiet sau o agendă. Este foarte important ca gestul tău de bunătate să fie făcut fără a aștepta ceva de la persoana pentru care îl faci. 

În a doua săptămână– “Primesc gesturi de bunătate”
În următoarele 7 zile, de luni până duminică, îți îndrepți atenţia la gesturile pe care oamenii din jurul tău le fac pentru tine. Este foarte important ca tu să nu fii într-o stare de “așteptare”, ci de observare.

În a treia săptămână– Dăruiesc şi primesc gesturi de bunătate –
În ultimile 7 zile, de luni şi până duminică, în mod conştient faci gesturi de bunătate către ceilalţi şi ești atent/ă la gesturi de bunătate care vin spre tine. 

Dacă vrei să împărtășești experiența ta și să regăsești inspirație de la alte persoane, ne regăsim zilnic, cu toții, pe grupul închis de Facebook: Grup de Studiu Comunicare Nonviolenta.

Ne auzim luni, pe 30 noiembrie, să împărtășim cum ne simțim și ce observăm că s-a schimbat în viața noastră după aceste 3 săptămâni.
Așadar …START LA BUNĂTATE!
Azi este prima zi. Te invit să îți amintești un gest de bunătate pe care l-ai făcut cuiva azi . Cum te-ai simtit? Ce nevoie ți-ai împlinit?

Dacă “nu putem să ajutăm pe toată lumea, dar fiecare poate să ajute pe cineva”, atunci tu pe cine începi să ajuți, cu cine începi să fii bun?

Ai vrea să mai inviți pe cineva în provocare?
Provocarea poate fi începută în orice moment al anului sau al vieții. Atunci când o faci alături de un grup poate fi mai antrenant. Oare cum ar arăta lumea la sfârșitul acestor trei săptămâni în care un mic grup de oameni au făcut mici gesturi de bunătate în același timp?

Hai să risipim bunătatea în lume!

#FormulaBunătății face parte din provocarea cu care membrii Grupului de studiu pentru Comunicare Nonviolentă încep programul de 14 întâlniri săptămânale, program coordonat de Lăcrămioara Ocunschi.
Lăcrămioara Ocunschi este coach, trainer și facilitator de ateliere de Comunicare Nonviolentă, precum și inițiatorul Zilei Empatiei și fondatorul programului Școala de Dresat Dragoni. Ea și-a dorit să împărtășească și altora exercițiul pentru a contribui la o lume mai empatică și solidară.

M-am gândit să împărtășesc și altora #FormulaBunătății. De ce? Pentru că am fost impresionată de valul acesta de umanitate creat la începutul pandemiei și îmi doresc să avem în continuare valuri de bunătate, grijă şi solidarităte în jurul nostru.
Lăcrămioara Ocunschi

Este ediția a doua a acestei provocari. Despre prima ediție, poți citi aici: https://www.lacramioaraocunschi.ro/2020/05/15/provocare-la-umanitate-si-bunatate/

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *