Lăcrămioara Ocunschi, coach

I am coach

Sunt coach certificat și te însoțesc în perioade de tranziție pentru a trăi o viață cu sens și armonie, așa cum îți dorești.

Lăcrămioara Ocunschi

Aduc cu mine experienţa unui antreprenor care a lucrat cu oameni din multe industrii, antreprenoriat, corporaţii, precum şi din sectorul ONG. Cu blândeţe şi fermitate, creez spaţiul în care tu să faci călătoria către tine şi cu tine, iar eu îți însoțesc pașii în perioade de tranziție.

Despre mine

Am o experiență de peste 20 de ani în management și marketing și spun despre mine că sunt un om de comunicare. Am fost director de marketing în organizații naționale și internaționale. În 2007, am fondat propria agenție de publicitate, unde am lucrat cu clienți din diferite industrii, iar în 2010 am fondat o agenție de turism și evenimente.
Din 2012, mi-am îndreptat atenția spre comunitate și mi-am folosit abilităţile pentru a mă implica mai mult în îmbunătățirea vieții copiilor, tinerilor şi adulţilor, în susţinerea educaţiei acestora, precum şi în apărararea și promovarea drepturilor umane, fiind trainer, manager de proiect şi membru activ în diferite ONG-uri din România (Cercetașii României, Let’s Do it, Romania!, Prietenii de lângă tine, United hands, Young Initiative, Există viață după doliu, Asociația pentru Comunicare Nonviolentă).
Am coordonat și lucrat cu echipe de zeci și sute de oameni, iar leadershipul și coachingul mi-au oferit instrumente utile. Am fost și sunt într-o continuă descoperire, învățare și creștere, iar pentru mine autenticitatea este o valoare importantă. Așa că în 2019 am decis să am propriul proces de certificare în coaching. Și a fost cel mai împlinitor pas pe care l-am făcut. Din acel moment m-am simțit „rotundă”, împlinită. Dar dezvoltarea și creșterea mea continuă zi de zi.

De ce am ales SĂ FIU COACH

De mică am fost educată să contribui la starea de bine a celor din jur. Mereu viața mea a fost despre a-i ajuta pe alții și să o fac dintr-o zonă de libertate și alegere atât a mea, cât și a lor.

Nu, nu am știut de la început că voi face coaching.
De mică am visat să fac lumea mai frumoasă și mai bună. Eram foarte dezgustată când mergeam cu părinții să îmi cumpere de încălțat și vedeam numai încălțăminte neagră și ponosită. Îi exasperam pentru că nu îmi plăcea nimic și stăteau cu orele după mine. În cele din urmă îmi cumpărau ceva urât și ponosit din anostul comerț comunist. Mi-am dorit mult să devin cizmar sau pantofar. Well, a venit Revoluția și o dată cu ea și încălțămintea colorată în viața mea. Am ales ceva ce a contribuit la nevoia mea de creativitate și am terminat Marketing la ASE, dar de atunci am fost mereu interesată de „perfecționare” și am urmat diferite cursuri și formări ce au contribuit la omul care sunt azi. (poți să le vezi la sfârșitul acestei pagini)

Am fost și sunt fascinată de ce îi împlinește pe oameni, cum se întâlnesc și ce îi unește, cum comunică, cum se dezvoltă relațiile lor. Ca director de marketing în diferite companii, ca antreprenor în propria agenție de publicitate sau ca trainer, voluntar și coordonator în diferite ONG-uri, mi-am dat seama cât de mult mă pasionează și câtă satisfacție îmi oferă să lucrez cu mintea umană și cu oamenii prin diferite instrumente de coaching.
De-a lungul timpului, am însoțit și sprijinit sute de oameni să se cunoască mai bine, să își depășească limitele și să ajungă să aibă o viață mai bună.

După multe explorări și căutări inima și mintea mea s-au aliniat în meseria aceasta: specialist în coaching.

Cum m-a ajutat şi mă ajută coachingul pe mine

Nu am doar un vis sau doar un obiectiv pe care vreau să îl ating. Astfel că un prim pas pentru mine este să evaluez cât sunt de determinată să fac o schimbare pentru a contribui la starea mea de bine.
De unele aspecte din viaţa mea sunt mulţumită şi vreau să mă asigur că le voi menţine.
La alte aspecte am vrut şi vreau să performez mai bine.
În alte aspecte, în care mă simţeam blocată, coachingul a făcut minuni. M-a ajutat să găsesc cărarea în jungla sau tornada gândurilor. Mi-a adus și îmi aduce claritate, entuziasm și conectare cu ce îmi doresc.

Ştiai că … 

Tony (Anthony) Robins, binecunoscutul coach motivațional, autointitulat şi „antrenorul succesului”, trainer financiar personal și autorul cărților pentru dezvoltare personală „Putere nemărginită” și „Descoperă forța din tine”, are 5 (cinci!) oameni diferiți pentru coaching pe domenii/ aspecte diferite din viaţa lui? Pe mine m-a pus pe gânduri acest aspect şi mi-a dat încredere că oricine poate apela la un coach.

De ce să lucrezi cu mine

 • Aduc cu mine experiența și formarea ca antreprenor și om de comunicare, dar mai ales coach cu zeci de clienți activi.
 • Trec împreună cu tine prin procesul tău de schimbare, te ajut și te susțin. Împreună cu mine vei ajunge să obții lucruri pe care singură nu ai reușit. De ce? Pentru că anii petrecuți învățând metode si tehnici de a îmi ajuta clientele lucrează acum pentru tine.
 • Sunt la curent cu tehnicile, instrumentele și resursele care apar în fiecare an și le aplic pe clienții mei în timpul ședințelor de coaching. Am învățat zeci de tehnici care ajută la descoperirea acelor limite si obstacole pe care clientele mele și le pun singure. Pe toate le voi aplica cu tine, pentru ca tu să depășești aceste limite și să trăiești viața pe care ți-o dorești.
 • Te ghidez spre a atinge fericire sau performanță în viața ta, folosind resursele tale interioare, dobândind noi resurse, urmând un plan și păstrându-ți focusul
 • Explorăm împreună anumite zone din viața ta și te ajut să identifici zonele pe care dorești să le îmbunătățești sau să le schimbi. Sunt aici ca să te ajut să deblochezi resursele interne în așa fel încât să faci singură pașii necesari, indiferent de situația în care te afli
 • Dacă vrei ca persoana ce te însoţeşte în împlinirea visurilor, planurilor sau obiectivelor, să fie înzestrată cu blândeţe şi fermitate, atunci eu sunt o astfel de persoană. Indiferent de situația pe care o ai, voi trata cu blândețe și grijă ceea ce îți dorești, adică fără judecăți și cu fermitate pentru ca tu să păstrezi conectarea cu dorința ta

Care e profilul clienților mei

Clienții mei sunt manageri, angajaţi sau free lanceri și activează în diferite industrii, antreprenoriat, corporaţii, precum şi în sectorul ONG:
Jurişti, IT-işti, HR-işti, economişti, agenţi imobiliari, medici, coach, psihologi, consilieri, traineri, profesori, ingineri, antreprenori;

De unde sunt clienții mei:

Cei mai mulți clienți sunt din România (din toate regiunile țării), iar din vara lui 2020 mi s-au alăturat clienți din USA, Franța, Italia, Germania, Austria, Belgia, Suedia, Grecia, Turcia, Republica Moldova, (toți sunt vorbitori de limba română).

Pentru ce programe optează:

Când am pornit pe drumul coachingului profesionist, mi-am propus să fiu un coach pe relații. Și primii mei clienți au venit cu situații legate de relațiile lor. O dată cu pandemia, preocupările lor s-au îndreptat în zona profesională și astfel pachetele de coaching au mers mai ales în zona de lansare de noi business-uri, noi proiecte, de carieră sau profesie.
Cele mai multe sesiuni de coaching, în care am fost solicitată, au fost cele de carieră și profesie (85% – 90%), precum și pe îmbunătățirea relațiilor. În 2020, am lansat și un program pentru managementul pierderii (un divorț, un deces, un business sau alte pierderi).

Sesiunea de coaching este despre schimbarea pe care vrei să o faci în viața ta. Poate simți un blocaj sau încătușare, poate simți confuzie sau temere legat de ceea ce dorești să obții. Indiferent de ceea ce îți dorești să împlinești, te invit să arunci o privire la programele și pachetele de coaching dezvoltate de mine și să nu lași confuzia, temerile sau indeciziile să stea în calea visului, bucuriei și stării tale de bine.

Ce spun clienții

Iată ce au spus clienții care au participat la acest program:

Mereu, după ședințele de coaching cu Lăcrămioara, plecam cu senzația de așezare în mine.

I, 33 ani, trainer, freelancer

Tare mult contează omul cu care vorbești și cu care interacționezi. Am mai vorbit cu alte persoane care sunt coach, dar nu au reușit să “scoată” atât de multe de la mine. Sunt foarte recunoscătoare pentru blândețea și fermitatea Lăcrămioarei

Claudia, inginer

Datorită Lăcrămioarei am reușit să mă pun pe treabă, am conștientizat că este important să fac introspecție fără a mă judeca și să fac schimbările pe care mi le doresc .

Ramona

Lăcrămioara merită un premiu pentru că a reușit să convingă o persoană, căreia nu îi plac restricțiile, să își facă planuri și planificare. Planificarea și organizarea au devenit cei mai buni prieteni ai mei, așa cum mi-a prezentat ea. La sfârșitul programului, îmi iau confirmarea că am făcut o alegere bună să accesez acest program.

Ruxandra, Pricing Analist

Cum și unde au loc sesiunile de coaching

Te însoțesc să îți accesezi resursele interioare, să atragi abundență, bucurie și armonie în toate aspectele vieții.

Lăcrămioara Ocunschi

Vreau să te asigur de un aspect foarte important: tot ce vom discuta în sesiunea de coaching rămâne confidențial, doar între tine și mine.

Te invit la introspecție prin metode de coaching noi și eficiente ce duc la dezvoltarea ta personală, la creșterea stimei de sine și la calmarea criticului interior. Lucrăm împreună la intențiile tale și le transformăm în obiective „apetisante”, apoi trecem la planificarea pașilor pe care îi ai de urmat pentru atingerea obiectivelor. Îți însoțesc procesul de implementare a acțiunilor și îți mențin focusul pentru a rămâne motivată și concentrată pe fiecare pas în parte.

De obicei, o sesiune de coaching durează 60 de minute, dar am avut și situații în care procesul a fost foarte intens și a durat 90 de minute.

Cele mai multe sesiuni au loc online (de obicei pe Zoom), la telefon sau față în față, în funcție de disponibilitatea mea și a coachee-ului (adică a clientului) și locului în care ne aflăm (de obicei în București sau o locație agreată în comun).

Înscrie-te la o sesiune gratuită de coaching

Chiar dacă nu știi exact în ce constă o sesiune de coaching sau nu ai participat niciodată la o sesiune de coaching, scrie-mi acum pentru o sesiune gratuită de coaching, completând formularul de mai jos (click pe imagine) . Sesiunea va avea loc online

Formular înscriere sesiune coaching

Te invit să vedem împreună care sunt aspectele vieții tale în care vrei să faci o schimbare sau îmbunătățire.

Hai cu mine în Social Media pentru noutăți & inspirație!

Te invit să îmi urmărești evenimentele, cursurile, noutățile și recomandările pe profilul de Instagram: https://www.instagram.com/lacramioara.ocunschi/ și pe Facebook Lăcrămioara Ocunschi, trainer & coach.
Sper să găsești inspirație, motivație și chiar energia de a te muta din visare în planificare.

Îți mulțumesc că ești aici. Deci … cum pot să te sprijin?

 • First Aid Psychosocial Support – UNICEF, aprilie 2022 
 • Grief Educator – David Kessler, the founder of grief.com, one of the world’s foremost experts on grief – 2022
 • Moving with Laughter and Grief Workshop – Paul Denniston, Grief Yoga founder
 • Transform Loss Into Empowerment – A Companion Course to Healing Through Yoga – Paul Denniston
 • Finding Meaning: The Sixth Stage of Grief – David Kessler – CE Certification – 2021
 • Mentorat facilitare Cercuri de feminitate – Iunia Pașcă, martie – decembrie 2021
 • Transforming Grief & Loss – L. Houben – CE Certification –
 • Coach – Școala de coaching București – 2019
 • Anger, Guilt, Shame  – Liv Larsson, trainer international – Asociația de Comunicare Nonviolentă – Nov. 2019
 • Dialogue for Peace – World Scout Movement & KAICIID Dialogue Center- Noiembrie 2018
 • Transforming Conflicts, Olde Vechte Foundation, Olanda – Oct. 2018
 • Facilitator Grup de studiu Comunicare Nonviolentă – Cluj, Ianuarie 2018
 • Manager de Voluntari – Federația Volume (Noiembrie 2015)
 • Formator/ trainer – Human Respect Solutions – atestat C.A.N.- 2014
 • Auditor pentru sistemul de management al mediului conform standardului ISO 14001 – SUN CERT SRL- atestat C.N.F.P.A.- Decembrie 2014
 • Auditor pentru sistemul de management al calităţii conform standardului ISO 9001 – SUN CERT SRL- atestat C.N.F.P.A.- Octombrie 2013
 • Mediator – Asociația de Mediere Craiova, atestat C.N.F.P.A. – Martie 2014-
 • Manager în Activitatea de Turism – THR GROUP SRL- atestat C.N.F.P.A.- 2010-2011-
 • Manager de Proiect Fonduri Europene – acreditat C.N.F.P.A.- Iulie 2010
 • Certified Graphic Designer – Grafica Publicitara, Design şi DTP Nivel I – Adobe Photoshop, CorelDraw – acreditat C.N.F.P.A – Oct. 2008 – Aprilie 2009
 • Academia de Studii Economice București, Facultatea Comerț, Specializarea Marketing- 1992 – 1997
 • Ghid Translator Lb. Engleza – O.N.T. Carpați – Oct.1995- Aprilie 1996
 • Seminar Pedagogic Universitar – Oct.1995- Iunie 1996

044d04

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *