– Mulţumesc, auzi când faci ceva pentru altcineva.
– Mulţumesc, spui şi tu când cineva face ceva pentru tine.
De ce mulţumim? De ce ne exprimăm recunoştinţa? Pentru a recompensa? Pentru a lăuda? Pentru a îi face pe ceilalţi să facă ceva? Intenția care stă în spatele exprimării recunoștinței ar fi bine să fie doar pentru a le spune că acțiunile lor au contribuit la bunăstarea noastră într-un fel.
Contribuția la bunăstarea altora este una dintre cele mai profunde nevoi pe care le avem ca ființe umane, facând parte din umanitatea noastră și ne place să știm dacă încercarea noastră de a face acest lucru a avut succes. Exprimarea recunoștinței este un mecanism de feedback natural care ne oferă aceste informații.
Cea mai adâncă dorință a naturii umane este nevoia de a fi apreciat.
[The deepest craving of human nature is the need to be appreciated].
William James
Workshopul Thankful & Grateful aduce în atenţie relaţiile interumane şi actiunile care au loc în cadrul acestor relaţii, acţiuni ce contribuie la starea de bine, împlinind nevoi şi generând sentimente plăcute generate de împlinirea nevoilor.
Atelierul este o călătorie în paşi de comunicare nonviolentă, în care participanţii află cum acţiunile oamenilor importanţi din viaţa lor contribuie la starea lor de bine, la împlinirea nevoilor proprii. Workshopul punctează beneficiile exprimării recunoştinţei, dar mai ales cum să ne exprimăm recunoştinţa pentru contribuţia la bunăstare.
Recunoştinţa este cea mai sănătoasă dintre toate emoţiile umane. Cu cât exprimi mai mult recunoştinţa pentru ceea ce ai, cu atât vei avea mai multe motive pentru a-ți exprima recunoștința.
[Gratitude is the healthiest of all human emotions. The more you express gratitude for what you have, the more likely you will have even more to express gratitude for.]
– Zig Ziglar
Obiceiurile şi ritualurile de recunoştinţă măresc bunătatea şi bucuria. În cadrul workshopului veţi afla şi sugestii pentru obiceiuri şi ritualuri de recunoştinţă.
The gratitude increases the Kindness and the Joy
Te invit la un workshop de celebrare a relaţiilor personale, workshop ce combină metode de educaţie nonformală pentru o experienţă memorabilă, contribuind la coeziunea echipei, aducând bucurie şi recunoştinţă, dar mai ales aducând o mai bună conectare şi comunicare
Cât durează:
– 90 de minute pentru întâlnirea online pe platforma Zoom
– 120 – 150 de minute pentru întâlnirea offline, în spațiu deschis, cu respectarea normelor de siguranță.
Contribuția financiară:
– 111 RON/persoană (în funcție de numărul total)
De asemenea, putem gândi și ceva ca membrii echipei tale să primească (acasă sau la birou) pentru a face experiența și mai și.
Cine sunt facilitatorii evenimentului?
Lacramioara Ocunschi – trainer si coach, pasionată de comunicarea cu empatie și iubește să creeze oportunități de creștere prin învățare experențială.
În funcție de numărul de participanți, Lăcrămioara are alături de ea asistenți cu experiență în facilitarea de evenimente de învățare.
Pentru înscrieri completează formularul de aici https://goo.gl/forms/qalz19YuG7b89XBI2
Other trainings facilitated by me:
What (Do) You Value? | Thankful & Grateful |Tell me more. I am listening | Handling with conflicts | NVC Group Study