Let’s GROW together!

Despre coaching și modelul Grow.

Poate că ai auzit adesea despre coaching și nu ai claritate ce înseamnă și ce presupune. Intenția mea este să îți aduc aici mai multă claritate.

Coachingul este despre îmbunătățirea vieții.
Personale și/sau profesionale.

Lăcrămioara Ocunschi

Coaching este un termen împrumutat din sport şi înseamnă antrenament. În realitate, nu presupune să fii supus la un antrenament fizic, ci mai degrabă este un antrenament mental și emoțional, contribuind la dezvoltarea ta. ICF (international Coaching Federation) definește coaching-ul ca fiind un parteneriat de egalitate între un specialist în coaching (numit coach) și un client (numit coachee). Este un proces de conștientizare și responsabilizare, în care coachul, punând întrebări, creează un dialog cu clientul în care acesta are anumite conștientizări și responsabilizări prin care acesta să își atingă obiectivele sau să își împlinească visurile.

Coachingul este o călătorie între prezent şi viitor în care sufletul şi mintea ta sunt aliniate și antrenate pentru a obține ce îți dorești.

Lăcrămioara OCUNSCHI

Da, în general, sunt o mare iubitoare de călătorii, de aceea, pentru mine coachingul este o călătorie între prezent şi viitor, o călătorie între ceea ce îţi doreşti acum şi momentul în care atingi ceea ce îţi doreşti. O călătorie în care  sufletul şi mintea ta sunt aliniate și antrenate pentru a accesa resursele din tine pentru a îți împlini visul. Eu creez spaţiul de introspecție în care tu să faci călătoria către tine şi cu tine.  Este o călătorie în care eu te însoţesc, dar tu vei fi mereu expertul din viaţa ta.

Concret, coachingul este focusat pe clarificarea obiectivelor, pe acțiunile necesare atingerii acestora și performanța obținută. În cadrul procesului, aduc abordări din coachingul transformațional și empatic și pun în centrul procesului clientul cu diferitele roluri și poziții pe care le are (atât în viața personală, cât și profesională) care se întrepătrund, utilizând aceleași resurse și comportamentele care îl susțin sau limitează.

Coachingul este despre schimbarea pe care vrei să o faci în viața ta, despre cine vrei tu să devii.
Despre transformare. Despre performanţă.  Despre creştere. Despre devenire.

Te invit, deci, să te gândești la coaching ca la o călătorie magică de transformare presărată cu întrebări ce îți deschid drumul și cu acțiuni ce îl netezesc.

Lăcrămioara Ocunschi

Când poate să te ajute coachingul

Coachingul poate să te ajute atunci când îți dorești
– să menții nivelul pe care îl experimentezi acum într-o anumită arie a vieții tale pentru că îți aduce mulțumire
– să îmbunătățești nivelul la care ești acum într-o anumită arie a vieții tale
Iată câteva exemple de situații pentru care să apelezi:

  • ai un vis pe care vrei să îl împlinești și poate simți copleșire, poate nu știi cum să te organizezi, să te motivezi sau poate ai anumite temeri
  • îți dorești să trăiești o viață împlinită și cu sens și ai vrea să știi cum să îți aduci echilibru și împlinire, cum să îți setezi și clarifici obiective
  • să iei decizii mai bune legat de viața personală și/sau profesională;
  • vrei să ieși dintr-un blocaj sau încătușare, ce te ține pe loc
  • îți dorești să îmbunătățești anumite relații cu persoane importante în viața ta.
  • poate simți confuzie într-o anumită situație și ai vrea să ai mai multă claritate și poate chiar să vezi și alte perspective.
  • nu îți mai găsești motivația și entuziasmul la job sau la businessul pe care l-ai început cu bucurie;
  • vrei să îți crești încrederea în tine, să învingi niște temeri sau să îți îmbunătățești anumite abilități
  • ești într-o nouă etapă a vieții tale sau poate treci printr-o perioadă de tranziție și îți e dificil sau îți este confuz cum să te raportezi și adaptezi la schimbări.

Care sunt paşii pentru a îţi vedea visul cu ochii, adică devenit realitate? 

A dream written down with a date becomes a goal. A goal broken in steps becomes a plan. A plan packed with actions becomes reality.

Un vis scris cu o dată devine obiectiv. Un obiectiv desfăcut în pași devine plan. Un plan umplut cu acțiuni devine realitate

Simplu, nu? Primul pas este setarea intenției. Se spune că dacă ai un vis, ai şi mijloacele şi resursele de a-l pune în practică pentru că aceste resurse sunt chiar în tine. Şi se mai spune că dacă visul nu te sperie puţin, atunci nu e suficient de măreţ. Dar … hai mai bine să nu lași fricile să te oprească în a-l atinge! Când îţi setezi intenţia de a îl atinge, se spune că şi universul complotează pentru a te susţine.

Este exact ceea ce tie iti este greu sa faci singur, o însoțire către introspecție pentru conștientizarea aspectelor vieții tale și pentru responsabilizarea acțiunilor pe care să le întreprinzi.

Modelul GROW – modelul prin care creștem împreună

Modelul GROW crează un cadru simplu și puternic pentru dezvoltarea oamenilor, un proces ce însoțește sesiunile de coaching, aducând structură și direcție de acțiune. Grow în engleză înseamnă creștere și este un acronim al procesului de coaching.

If you can dream it, you can do it!
Dacă poți să visezi la ceva, poți să o și faci!

Walt Disney

Let’s GROW! Alege-ți pachetul prin care vrei să crești

Indiferent de ceea ce îți dorești să împlinești, te invit să arunci o privire la programele și pachetele de coaching dezvoltate de mine și să nu lași confuzia, temerile sau indeciziile să stea în calea visului, bucuriei și stării tale de bine.

Te invit să te înscrii aici pentru a stabili împreună cum putem face ca visele şi visurile să devină realitate.
Te invit, deci, să creştem împreună.

Înscrie-te la o sesiune gratuită de coaching

Let’s GROW together! 

Chiar dacă nu știi exact în ce constă o sesiune de coaching sau nu ai participat niciodată la o sesiune de coaching, scrie-mi acum pentru o sesiune gratuită de coaching, completând formularul de mai jos (click pe imagine) . Te voi contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili ce îţi doreşti să împlinești și cum pot eu să te servesc în călătoria ta. Sesiunea va avea loc online

Formular înscriere sesiune coaching

Te invit să vedem împreună care sunt aspectele vieții tale în care vrei să faci o schimbare sau îmbunătățire.

Hai cu mine în Social Media pentru noutăți & inspirație

Te invit să îmi urmărești evenimentele, cursurile, noutățile și recomandările pe profilul de Instagram: https://www.instagram.com/lacramioara.ocunschi/ și pe Facebook Lăcrămioara Ocunschi, trainer & coach.
Sper să găsești inspirație, motivație și chiar energia de a te muta din visare în planificare.

Îți mulțumesc că ești aici. Cum pot să te sprijin?

Share Button