Team building

Ce este team building-ul?

Team building-ul este un proces prin care membrii unei echipe își dezvoltă relațiile interpersonale, în primul rând. De asemenea, își pot îmbunătăți abilitățile de lucru în echipă și consolida cooperarea și colaborarea pentru atingerea obiectivelor comune.

Acesta poate implica o varietate de activități și exerciții concepute să promoveze încrederea, comunicarea, colaborarea și spiritul de echipă între membrii unei organizații sau ai unei echipe.

Team building-ul poate fi organizat în diverse forme și poate varia în funcție de obiectivele specifice ale organizației sau echipei. Aceste activități pot include jocuri de rol, exerciții de rezolvare a problemelor, provocări în aer liber, construirea de modele, trecerea prin provocările unui treasure hunt, activități artistice sau chiar voluntariat.

Scopurile team building-ului includ consolidarea relațiilor între membrii echipei, îmbunătățirea comunicării și colaborării, dezvoltarea încrederii reciproce, motivarea și încurajarea angajaților, stimularea creativității și a gândirii inovatoare și consolidarea identității și a spiritului de echipă.

De ce să organizezi team building?

Prin organizarea de activități de team building, organizațiile își propun să creeze un mediu de lucru pozitiv și să încurajeze colaborarea și coeziunea între membrii echipei. Aceste evenimente sunt adesea văzute ca investiții în dezvoltarea și succesul organizației, contribuind la creșterea satisfacției angajaților și la îmbunătățirea performanței echipei

Organizarea unor evenimente de team building aduce multiple beneficii pentru o organizație și pentru angajații săi. Iată câteva motive importante pentru care este benefic să organizezi team building-uri:

  1. Consolidarea echipei: Team building-urile oferă oportunități pentru ca membrii echipei să lucreze împreună într-un mediu diferit de cel de la birou. Aceste activități îi ajută să-și dezvolte relațiile interpersonale, să înțeleagă mai bine stilurile de lucru ale colegilor și să consolideze sentimentul de apartenență la echipă.
  2. Îmbunătățirea comunicării: Prin participarea la activități de team building, angajații au șansa să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și să învețe să lucreze mai eficient împreună. Activitățile care necesită cooperare și colaborare îi pot ajuta să comunice mai deschis și mai eficient.
  3. Creșterea motivației și a angajamentului: Team building-urile pot fi o modalitate excelentă de a motiva angajații și de a le arăta că organizația este interesată de bunăstarea și dezvoltarea lor. Participarea la astfel de evenimente poate spori nivelul de satisfacție și implicare al angajaților în munca lor.
  4. Dezvoltarea abilităților de leadership: Pentru manageri și lideri, team building-urile pot fi o oportunitate de a-și dezvolta abilitățile de leadership. Organizând și ghidând activitățile de echipă, aceștia pot să-și exerseze abilitățile de motivare, inspirare și coordonare a membrilor echipei.
  5. Reducerea stresului și îmbunătățirea satisfacției în muncă: Participarea la activități distractive și relaxante în afara mediului de lucru poate ajuta angajații să-și reducă nivelul de stres și să-și îmbunătățească starea de spirit. Astfel de evenimente pot să ofere o pauză binevenită de la rutina zilnică și să contribuie la creșterea satisfacției în muncă.

În ansamblu, organizarea unor team building-uri este o investiție valoroasă în capitalul uman al organizației. Aceste evenimente pot să contribuie la creșterea eficienței și productivității echipei, la îmbunătățirea relațiilor interpersonale și la creșterea satisfacției angajaților în muncă.

Lăcrămioara Ocunschi
trainer & coach certificat

Cu peste 20 de ani în comunicare organizațională și marketing & PR, precum și peste 10 ani în organizarea și facilitarea activităților de training și teambuilding, Lăcrămioara are studii economice și psihopedagogice, este coach și trainer certificat în echipe naționale şi internaționale. Implicată în educaţia adulților, tinerilor și copiilor, organizează workshop-uri, programe, team-buildinguri şi tabere în care utilizează învățarea experențială pentru a facilita procesul de învățare. Colaborează activ cu companii, instituții și organizații din diverse domenii de activitate pentru a contribui la consolidarea echipelor prin comunicare nonviolentă.

Ce spun partenerii pentru care am organizat evenimente de team building

Lăcramioara Ocunschi a colaborat în nenumărate rânduri cu Biblioteca Metropolitană București. Este un profesionist desăvârșit, dedicată și pasionată de promovarea valorilor reale.
Unul dintre evenimente a fost organizat în 2019, la Palatele Brâncovenești, cu ocazia Zilei Bibliotecarului . Tresure Hunt-ul la care au participat peste 130 de bibliotecari a rămas în memoria acestora ca o experiență inedită, cu multe provocări și surprize.

Organizarea unor activități atât de complexe și bine puse la punct nu poate decât să demonstreze talentul și abilitățile de organizare ale Lăcrămioarei Ocunschi. Cu o viziune clară și o pasiune de neegalat pentru cultura și educația prin lectură, a reușit să aducă în prim-plan importanța bibliotecilor și a rolului acestora în societate.

Ramona Ioana Mezei, Director executiv, Biblioteca Metropolitană București

Trainerii, Lacramioara Ocunschi si Anca Burlacu, care ne-au fost ghizi in Team building-ul INTER HEAT, ne-au aratat ce inseamna profesionalismul si dedicarea, prin prisma polivalentelor si experietelor acumulate.
Datorita flexibilitatii lor si a modului in care s-au adaptat situatiei, au reusit sa capteze si sa mentina interesul participantilor pe parcursul intregului program. Maniera in care s-au completat, implicarea si pasiunea pentru ceea ce fac, s-au remarcat prin alegerea celor mai potrivite jocuri si activitati pentru organizatia noastra, care ne-au adus momente unice si emotii neasteptate.
Va multumim pentru oportunitatea de a va cunoaste si asteptam cu nerabdare si interes sa ne reintalnim la urmatoarele evenimente!

Veronica Mazilu, Director Inter Heat
Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *