Grok party – eveniment pentru grupuri, echipe, comunități
Cauți o modalitate care să contribuie la apropierea membrilor unei comunități, echipe sau grup ? Cauți o modalitate de a celebra grupul sau echipa? Să fie și ceva distractiv și ceva de învățat? Să fie cât o ieșire la cinema, dar interactiv ca la o seară de board games? Petrecearea GROK poate fi o astfel de modalitate !
Petrecerea GROK (Grok Party) este un concept de seară educativă interactivă (poate fi organizat și în timpul zilei), evenimentul fiind gândit în primul rând ca un eveniment de comunitate.
Grok party s-a lansat ca spațiu offline, dar este adaptat și pentru online, un spațiu în care cu ajutorul câtorva jocuri ne jucăm jonglând cu emoții, nevoi și strategii.
Concret…. ce este Grok?
Jocul GROK are două seturi de cărți de joc, un set cu 70 de cărți cu emoții și un set cu 70 de cărți cu nevoi, create cu scopul de a lua parte la jocuri interactive pentru a încuraja înțelegerea reciprocă, ascultarea și conectarea într-o formă interactivă și captivantă.
Jocul Grok, dezvoltat de doi traineri certificați în Comunicare Nonviolentă (NVC) din SUA, își propune, deci, a ne ajuta să ne dezvoltăm abilitățile empatice într-un mod interactiv (chiar distractiv), folosind cele 140 de cărți de joc, prin circa 20 de jocuri posibile.
La nivel practic, GROK poate îmbunătăți relațiile și poate oferi ajutor în rezolvarea conflictelor.
La nivel intuitiv, GROK promovează inteligența socială și emoțională și ne dă ocazia să ne exersăm ascultarea empatică.
Ce se întâmplă în timpul acestui eveniment:
- În funcție de numărul participanților, aceștia sunt împărțiți în grupuri de 5 – 8 persoane și vor juca împreună, printre altele Șarada sentimentelor (care presupune un joc de mimă), „Lasă-mă să îți ghicesc în emoții” sau Poker Empatic, precum și Celebrare.
- Majoritatea jocurilor GROK implică “ghicirea empatică” a stării celor de la masă (virtuală).
- Jocul va fi asigurat de facilitator, nu este necesar ca participanții să aibă jocul.
- Fiecare participant va primi un ghid printat despre cum să folosească procesul de Comunicare Nonviolentă, cuprinzând și două liste de emoții și nevoi pe care le pot folosi și în viitor.
De ce să participi la o seară Grok:
- În primul rând, participanții de la edițiile trecute au declarat că rămân cu o stare de relaxare
- Seara de comunitate poate contribui la nevoile de apartenență, conectare, grijă, suport, inspirație, joacă. Și mai ales de empatie! Cu siguranță mai sunt și alte nevoi pe care și le pot împlini
- Poți oferi și primi empatie pentru a anumite situații, ceea ce poate aduce mai multă apropiere
- Îți îmbogățești vocabularul cu termeni despre emoții și nevoi, cuvinte numai bune de adăugat la vocabularul de emoții și nevoi, ce pot contribui la relații de calitate.
- Poți afla o tehnică de a relaționa armonios cu alți oameni.
- Vei fla ce este și ce nu este Comunicarea Nonviolentă.
- Vei afla ce este jocul Grok și cum îl poți folosi și tu cu oamenii importanți din viața ta (acasă, la birou sau în teambuilding)
Concret ….
Ne antrenăm inteligența emoțională, ascultarea activă, body language, microexpresiile, intuitia și nu in ultimul rand, empatizarea.
Cât de mare poate fi grupul: 6 – 15 persoane
– Poate fi organizat cu gașca, grupul, comunitatea, echipa, intradepartamental sau interdepartamental (în funcție de obiectivul pe care și-l propune organizația)
– La un Grok party jucătorii pot participa indiferent dacă au intrat sau nu în contact cu Comunicarea Nonviolentă, indiferent dacă au participat sau nu la un curs despre Comunicarea Nonviolentă.
– Evenimentul poate fi deschis și copiilor de la 12 ani.
Cât durează: 90 –120 de minute
Contribuția financiară:
de la 650 lei/ întâlnirea offline (fizic) de 120 minute
minim 550 lei/ întâlnirea online de 90 minute în București
Curioşi ce strategii de împlinire a nevoilor vi se arată la drum de seară în cărţile de Grok? One way to find out: Grok Party!
Despre serile de comunitate Grok Party
Acest tip de seară de comunitate a fost și este o ocazie de întâlnire, relaxare și practică a comunității CNV din București.
Acest eveniment a fost organizat în București sub numele Grok Party [Petrecere Grok] încă din 2019 în librăriile Cărturești.
Mai multe poze de la serile de comunitate:
ianuarie 2020: aici | decembrie 2019 aici | noiembrie 2019 aici Înscrieri
- Dacă este organizat online, este important ca participanții să aibă pornite microfonul și camera video deoarece evenimentul este interactiv. Fiecare participant va primi un ghid .pdf despre cum să folosească procesul de Comunicare Nonviolentă, ei rămânând cu două liste de emoții și nevoi pe care le pot folosi și în viitor.
O dată cu restricțiile aduse de pandemie, seara de comunitate s-a mutat și în online, iar mai jos aveți o fotografie de la o întâlnire, unde participanții au împărtășit ce nevoi și-au împlinit (vezi feedback aici)
Sesiune demo pentru evenimente cu echipa
Nu ești decis/ă sau convins/ă dacă este un eveniment potrivit pentru grupul/ echipa ta? Te invit să organizăm împreună o sesiune demo cu un grup restrâns pentru a „degusta” din atmosfera Grok Party.
Veți descoperi că Grok party-ul poate fi o ocazie de a aduce împreună membrii unei comunități, echipe sau grup, (chiar și în mediul online),
pentru un moment „altfel”, care să le aducă zâmbete, relaxare, conectare și … apropiere.
În martie 2020, am avut bucuria și onoarea de a fi invitați la TEDxBucharestSalon – Women March Together pentru a împărtăși despre NVC / CNV și a facilita jocuri Grok.