Grija de sine pentru stare de bine

Te preocupă starea de bine a colegilor sau angajaților? Ai vrea să știi care este rețeta pentru starea de bine? Cu siguranță nu există o rețetă unică pentru toți, dar există niște piloni importanți de care e bine ca fiecare să țină cont.
Cauți o modalitate care să contribuie la starea de bine și la unirea/ bondingul echipei? Să fie și ceva distractiv și ceva de învățat? Să fie cât o ieșire la cinema, dar interactiv ca la o seară de board games?

Atelierul Rețeta grijii de sine pentru stare de bine este un eveniment de comunitate, care poate răspunde acestor întrebări.

Membrii echipei sunt invitați să reflecteze la “Egoismul sănătos” pentru că este firesc și necesar să ne ocupăm de starea noastră de bine ca să fim sănătoși și funcționali. Atelierul arată direcțiile pe care să începi să fii atent/ă și care sunt pașii pe care îi poți face cu blândețe, ca să te concentrezi pe acțiunile care să îți aducă vitalitate și să te ajute să te simți cât mai bine.

Este un atelier intensiv de lucru, cu informaţii, susţinere, practică și joc. Deci va fi interactiv: participanții vor fi implicați pe tot parcursul atelierului, vor putea adresa nelămuriri, întrebări, reflecții.

De ce participarea la crearea rețetei stării de bine :
– În primul rând, participanții rămân cu o stare de relaxare și vor pleca cu idei care să îi ajute să se ancoreze în prezentul din “aici” și de “acum”
– se vor cunoaşte mai bine… pe dinăuntrul minţii, emoțiilor și nevoilor lor
– vor înţelege dacă este sau nu „normal” ceea ce trăiesc și ce ar fi recomandat să facă pentru corpul și viața lor
– Evenimentul de comunitate poate contribui la nevoile de apartenență, conectare, grijă, suport, inspirație, joacă.
– Își îmbogățesc vocabularul cu termeni despre emoții și nevoi, cuvinte numai bune de adăugat la vocabularul de emoții și nevoi, ce pot contribui la relații de calitate.
– Pot afla o tehnică în a relaționa armonios cu ei înșiși și cum pot găsi strategii pentru împlinirea propriilor nevoi

Ce se întâmplă în timpul acestui eveniment:
– În funcție de numărul participanților, aceștia vor participa la activități în grup mare și în grupuri de 5 – 8 persoane, în care vor împărtăși sau juca împreună.
– Fiind un eveniment interactiv, este important ca participanții să aibă pornite microfonul și camera video.
– Fiecare participant va primi un ghid .pdf despre cum să folosească procesul NVC, ei rămânând cu două liste de emoții și nevoi pe care le pot folosi și în viitor.
– Jocul va fi asigurat de facilitator.

Cât de mare poate fi grupul:
– 5 – 35 persoane (sau mai mult)
– Poate fi organizat cu echipa, intradepartamental sau interdepartamental, în funcție de obiectivul pe care și-l propune organizația.
– la un Grok party jucătorii pot participa indiferent dacă au intrat sau nu în contact cu Comunicarea Nonviolentă, indiferent dacă au participat sau nu la un curs despre Comunicarea Nonviolentă.
– Evenimentul poate fi deschis și copiilor de la 12 ani.

Cât durează:
– 90 de minute pentru întâlnirea online pe platforma Zoom
– 120 – 150 de minute pentru întâlnirea offline, în spațiu deschis, cu respectarea normelor de siguranță.

Contribuția financiară:
– 40 – 50 RON/persoană (în funcție de numărul total)
– nu mai puțin de 450 lei/ întâlnire de 90 minute online.
– nu mai puțin de 550 lei/ întâlnire de 120 minute offline în București
Contribuie astfel la sustenabilitatea muncii facilitatorilui și a materialelor utilizate.

Curioşi ce rețetă delicioasă vi se potrivește pentru starea de bine ?
Hai să vedem care sunt ingredientele!

De asemenea, putem gândi și ceva ca membrii echipei tale să primească acasă pentru a face experiența și mai și.

Cine sunt facilitatorii evenimentului?

Lacramioara Ocunschi – trainer si coach, pasionată de comunicarea cu empatie și iubește să creeze oportunități de creștere prin învățare experențială.

În funcție de numărul de participanți, Lăcrămioara are alături de ea asistenți cu experiență în facilitarea de evenimente de învățare.

Share Button