Self love club

      Niciun comentariu la Self love club

„Trebuie să porți aparatul ca să îți îndrepți dinții, altfel toți pretendenții vor râde de tine” îmi spunea taică-meu, când mă plângeam că mă enervează aparatul dentar pentru că mă incomodează rău la vorbit și râdeau colegii de gimnaziu de mine. În plus, eram singura din clasă care avea aparat.

Well, miza era mult mai mare, era despre și pentru „pretendenți” (nu pentru mine!) și riscam să rămân nemăritată. Dar viața are talentul să ne testeze și ce să vezi? Primul meu iubit din facultate era student la …. stoma! Și nu i-a păsat deloc de dintele meu strâmb, care voia să iasă în față și să fie văzut.
Însă mie mi-au trebuit mulți ani să accept să zâmbesc larg și cu deschidere de teamă să nu mi se vadă dintele și să nu râdă lumea de mine. Am renunțat după un timp la aparat căci nu s-a văzut nicio îmbunătățire, nu erau atunci tehnicile, instrumentele și materialele care sunt acum. Azi privesc cu admirație la femeile, care la 40 de ani, își pun aparat dentar. M-am întrebat de câteva ori în ultimii ani dacă mi-aș mai pune azi aparat.
Întâmplarea face că într-o zi, privindu-mă în oglindă când zâmbeam, nu m-am uitat la dinți, ci la privirea mea. Și am fost mulțumită cu ce mi-a transmis. Mi-a arătat empatie pentru mine însămi și că poate să țină spațiul empatic pentru alți zeci și sute de oameni și că ceea ce îmi doresc cu adevărat este să pot contribui la crearea de comunități mai empatice.

Acum câteva săptămâni bune am participat la o campanie foto organizată de Ioana Dodan – arhitect si fotograf de brand personal @ The FAB Squad. Ioana a invitat oameni care au ales să își îmbrățișeze un detaliu al corpului văzut de ei ca un defect.

Peste 200 de oameni curajoși au spus DA provocării de a fi AUTENTICI în fața camerei ei și și-au arătat detaliul corpului de care le este frică și pe care vor să îl celebreze și să îl transforme în detaliul care îi face unici. Pozele acestor oameni alcătuiesc cea mai mare expoziție de fotografie de portret din România, care celebrează frumusețea diversă a oamenilor ca mine și ca tine.

Astăzi, 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢 𝟏𝟑 𝐌𝐀𝐈 de la 𝟏𝟖:𝟑𝟎 – 𝟎𝟎:𝟎𝟎, are loc 𝐕𝐄𝐑𝐍𝐈𝐒𝐀𝐉ul & 𝐦𝐚𝐢𝐧 𝐄𝐕𝐄𝐍𝐓 🥂 la DESCHIS Gastrobar pe Splaiul Unirii nr. 160. Expoziția va putea fi vizionată în perioada 13 -20 mai astfel –
– 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢 𝟏𝟑 𝐌𝐀𝐈 | 𝟏𝟖:𝟑𝟎 – 𝟎𝟎:𝟎𝟎 𝐕𝐄𝐑𝐍𝐈𝐒𝐀𝐉 🥂
– Sâmbătă – Duminică 12:00 – 01:00, luni – închis, de marți până vineri de la 18:00 – 00:00.
Marți, 17 mai,, de la ora 19:00 va avea loc evenimentul Self Love Talks cu Psiholog Diana Lupu, Ada Galeș & Ioana Dodan ❤️

Expoziția este powered by Canon și are loc în cadrul evenimentului umbrelă RDW: DesignGO! (Romanian Design Week 2022) . Mai multe detalii:
https://www.facebook.com/events/300108205487941

Mulțumesc, Ioana Dodan, pentru ocazia de a ne arăta că dacă ne dorim o lume mai bună, începem prin a ne iubi pe noi însene.
Self love is one of my super powers!

Pentru mine frumusețea înseamnă acceptare cu blândețe și autenticitate.

Lăcrămioara Ocunschi,
trainer și coach

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *