Te ascult – Ziua ascultării empatice

      Niciun comentariu la Te ascult – Ziua ascultării empatice

Joi, 21 octombrie, aşezăm scaunele virtuale pentru a ne pregăti …. de ascultat empatic.  Pe 21 octombrie se celebrează Ziua Ascultării Empatice, o inițiativă din 2016 a World Day of Listening.

Încă din 2018, am celebrat această zi, organizând evenimente offline (în sala de training), precum și online (pe platforma Zoom). Așadar și anul acesta celebrăm iar Ziua Ascultării Empatice prin atelierul interactiv „Te ascult„. În cadrul workshopului vei descoperi:

  • Cum poți să îți îmbunătățești comunicarea cu oamenii importanți din viața ta
  • Ascultarea empatică, parte a procesului de Comunicare Nonviolentă
  • Cum practici ascultarea empatică.

Evenimentul va avea loc online pe platforma ZOOM, joi, 21 octombrie, ora 19.00. Timp de 90 de minute vom combina prezentarea cu exerciții practice și debrief, iar 30 de minute vor fi dedicate celor ce vor să adreseze întrebări despre proces. Pentru a participa la eveniment nu este nevoie de cont de Zoom; te vei conecta de pe linkul pe care îl vei primi după înscriere.
Numărul maxim de participanți este 100.

În timpul workshopului vei primi invitația să povestești în diadă (în pereche), într-un spaţiu de încredere şi acceptare, despre ceva ce este viu în tine (ceva ce te frământă sau te energizează). Timp de 15 de minute vei avea toată atenția pe care ți-o dorești. Apoi faceţi schimb de roluri: din povestitor devii ascultător.

Cu toții avem nevoia de a fi ascultaţi. Tu pe cine vei asculta joi?

Participarea este gratuită.
Se pot face donaţii, toate donaţiile vor fi folosite pentru susținerea femeilor văduve (din asociația Există Viață după doliu) pentru a participa la Grupul de Studiu Comunicare Nonviolenta.
Detalii pentru plata donației https://www.lacramioaraocunschi.ro/contributie-financiara/

Evenimentul va fi facilitat de Lăcrămioara Ocunschi, trainer & coach, inițiatorul Zilei Naționale a Empatiei, facilitator de ateliere de Comunicare Nonviolentă.

Înscriere la eveniment
Pentru a participa la eveniment, te invit să te înscrii la butonul de mai jos. După înscriere vei primi linkul de conectare

Recomandări:
– logarea la eveniment să se facă cu 10 minute înainte de începere
– pentru că vor fi și exerciții în diade și triade, participanții sunt invitați să fie pregătiți să participe și cu microfonul și camera pornite.

“When you talk, you are only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new”

Când vorbești, doar repeți ceea ce știi deja. Dar când asculți, s-ar putea să afli ceva nou

Despre Ziua Ascultării Empatice

În 2016, a avut loc prima inițiativă de a se organiza, la nivel mondial, o zi a ascultării empatice.

De atunci și până în prezent, inițiativa a fost și este susținută de psihologi, coachi, traineri, facilitatori, profesori, peacemakeri și mulți alți oameni care își doresc să contribuie la crearea unor comunități empatice.

Despre Lacramioara OCUNSCHI,

Implicată în comunicarea în organizaţii naţionale si internaţionale, în 2007, a făcut pasul în a organiza si facilita traininguri şi workshopuri de comunicare şi Relationare în afaceri. “Mi-am propus să îmi folosesc abilităţile de trainer, precum si cunoştinţele acumulate în timp, promovând un stil de viaţă sănătos în armonie cu tot ce ne înconjoară: cu oamenii şi cu natura. În 2016 am descoperit Comunicarea Nonviolentă şi o studiez cu emoţie şi pasiune, străduindu-mă să o aplic în viaţa mea. Şi cred că empatia este superputerea oamenilor. ”

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *