Îmbrățișând dorul – retreat pentru suport doliu

Ziua de 23 iunie a fost declarată Ziua Internațională a Văduvelor. Nu, nu este o zi a celebrării, ci o zi a onorării și a conștientizării situațiilor reale cu care se confruntă persoanele văduve.
Cu ocazia acestei zile lansăm programul Îmbrățișând dorul, un program pregătit cu multă dedicare și grijă pentru cei ce au pierdut o persoană iubită.

„Când pierdem un om important în viața noastră, aflăm că a merge mai departe nu înseamnă să uităm, ci să îmbrățișăm dorul și să învățăm să trăim cu el. Căci iubirea nu moare. Niciodată.”

Lăcrămioara OCUNSCHI

Îmbrățișând dorul este un retreat urban, în persoană, adică față în față, unde veți avea acces la practici de autovindecare și instrumente de coaching și dezvoltare personală, ce vor combina meditația ghidată, sesiuni de informații, împărtășiri personale și exerciții de yoga pentru doliu și transformarea/ integrarea traumei. Toate sunt concepute și alese special pentru cei ca tine, adică cei ce parcurg un proces de doliu în urma pierderii prin deces a unei persoane importante.

Toate activitățile din acest program sunt concepute cu respect pentru diversitatea pierderilor, precum și pentru diversitatea anatomică/ corporală și pentru orice abilitate. Nu ai nevoie de pantaloni de yoga, dar îți recomandăm să te îmbraci cât mai lejer, când participi la acest program.

Acest program pentru doliu este o călătorie către tine însăți/ însuți, având alături de tine specialiști în procesul doliului și o comunitate cu membri care au suferit aceleași pierdere ca și tine. Este un program dedicat reconectării cu tine însăți/ însuți, vindecării, conștientizării și împuternicirii tale. Programul este doar pentru cei ce au experimentat pierderea unei persoane prin deces și este deschis atât femeilor, cât și bărbaților.

In acest program vei primi suport și educație empatică cu blândețe, care să te ajute să înțelegi această perioadă dificilă și mai ales să te conectezi cu resursele tale interioare pentru a face față mai ușor experienței și să parcurgi acest proces însoțit. 

Acest retreat este pentru a crea o comunitate … 

Da, acest retreat este conceput pentru a crea o comunitate, veți putea face împărtășiri și pune întrebări, precum și să vă ascultați și răspunde empatic reciproc . Programul contribuie astfel și la crearea de relații și prietenii cu oameni noi.

Acest retreat este pentru tine dacă … 

 • ai pierdut prin deces o persoană importantă în viața ta (partenerul de viață, părinte, soră, prieten, etc)   
 • ai peste 18 ani și vorbești limba română la nivel avansat
 • ai posibilitate de a participa 100% la întâlniri fără distrageri/ întreruperi 
 • ai posibilitate de a fi în București (să locuiești sau să te cazezi la cineva sau pe durata weekendului)

Beneficii:  

 • vei înțelege procesul de doliu cauzat de pierderea pe care ai suferit-o
 • îți vei îmbunătăți starea generală fizică, emoțională, socială și spirituală. 
 • îți vei reduce stresul și riscul de depresie și îți vei îmbunătăți somnul, 
 • îți vei îndepărta tensiuni/dureri musculare și îmbunătăți flexibilitatea și postura corporală pentru că înveți mișcări pe care să le practici cu blândețe și singur/ă acasă, pentru 5/10/15 minute sau atât timp cat poti aloca zilnic din programul tau incarcat, pentru a obtine efecte pe termen lung
 • vei avea instrumente și practici pe care poți continua să le practici pentru permanentizarea schimbarilor si rezultate si mai bune
 • încredere mai multă în sine, reducerea anxietății, o perspectivă mai optimistă asupra viitorului, îmbunătățirea comunicării cu membrii familiei, prietenii, colegii

Program: 16 – 18 iulie
Vineri -18.00 – 21.00 – Cine sunt eu cu pierderea mea
Sâmbătă – 10.00 – 17.00 – Înțeleg cu blândețe procesul meu 
Duminică – 10.00 – 14.00 – Eu și lumea mea
(dacă sunt persoane pentru care e important să fie la biserică dimineața, vom începe de la ora 12.00 – 16.00, dacă grupul va agrea)

Loc de desfășurare: 
București (va fi comunicat celor ce se înscriu)

Nr. locuri
minim 4 – maxim 8

Facilitatorii sau Ghizii programului. :

Facilitatorii sau ghizii programului vă vor însoți cu blândețe și empatie în această călătorie, vor fi alături la fiecare pas pe măsură ce integrați o practică vindecătoare, care vă va ajuta să eliberați furia, stresul și alte sentimente grele și să vă amintiți cu mai multă dragoste decât durere.

Lăcrămioara Ocunschi
„Sunt trainer și coach certificat pentru că îmi doresc să însoțesc oamenii în a-și găsi și urma cu menirea și scopul, indiferent de situațiile prin care au trecut, mai ales dacă au avut perioade grele.

Am avut și eu propriile pierderi (de ex. am aflat mult prea devreme cum e viața fără părinți), iar în 2020 m-am specializat pe managementul pierderii, în SUA.

Îmi doresc să dăruiesc tot ceea ce știu despre doliu și despre relații umane pentru a alina suferința și a readuce speranța în suflete.
Aduc cu mine experiența facilitării în perioada februarie- iunie 2021 a unui grup din programul Între Dor și Viitor, precum și experiența din sesiunile de coaching unu la unu în care am însoțit clienții în călătoria lor în lumea dorului”

Cristina Teașă – “Consilier pentru creșterea post-traumatica, facilitator pentru practica somatica TRE, coach pentru lucru cu trauma QEC, certificată ca instructor de yoga, am participat și la clase de yoga pentru procesul de doliu. În prezent, sunt în proces de certificare pentru terapie prin regresie. Deoarece decesul unei persoane dragi este un factor major de stres este important să înveți cum să accesezi capacitatea organismului tău de a procesa și transforma încărcătura emoțională, de a îți ușura greutatea pierderii suferite

Contribuție financiară Standard:
555 lei / persoană pentru toate cele 3 zile
444 lei pentru înscrierea și plata până la data 1 iulie 
333 lei/ persoană dacă se înscriu 2 membri din aceeași familie  

Contribuţia financiară va include următoarele:

 • accesul la program într-un cadru organizat
 • o agendă creată special pentru tine ce îți va însoți călătoria. 
 • gustare sănătoasă (fructe și semințe) de întâmpinare la zilele de curs în sală.
 • apă, ceai și cafea
 • Salteluțe de yoga, pături, perne

Contribuţia financiară nu include:

 • prânz
 • cazare

Contribuție financiară Suport :
777 lei Identic cu STANDARD plus două ședințe 1-la-1 de coaching (500 RON)

LOC ÎN AŞTEPTARE
Ne dorim să susținem și participanţi cu contribuții mai mici și ne-am bucura să ni te alături.

În funcție de posibilităţile tale financiare, poți hotărâ o sumă pentru „LOC ÎN AŞTEPTARE”, ce va contribui la sustenabilitatea sesiunilor pentru unul sau mai mulţi cursanţi ce au dificultăți financiare.
Dacă ai posibilitatea, poţi alege să contribui la susţinerea unui participant la program, iar noi adăugăm 111 lei.

Înscrieri :
Înscrierile se fac în perioada 23 iunie – 14 iulie în formularul de mai jos:

https://forms.gle/NXj7Z5aWrH3sswoHA

De ce am ales ca acest prim program să fie în perioada 16 – 18 iulie?

13 iulie este ziua în care tatăl meu „a plecat” și vreau ca acest prim program să fie un tribut pentru el. El era un mare iubitor de yoga. După pierderea mamei, tata, care era cardiac, avea rutine zilnice în care exercițiile de yoga aveau un rol important. De la el am învățat și practicat de mică multe exerciții de yoga al căror nume nici nu îl cunoșteam atunci, practici pe care le mai fac și azi mai ales când am perioade stresante. Practici pe care i le-am arătat și eu fiului meu.
Este o mare împlinire și onoare să lansez programul Îmbrățișând dorul, care conține și practici de yoga recomandate în procesul de doliu și să fac acest lucru alături de prietena mea Cristina, care este și instructor de yoga.
Lăcrămioara

Poți să ne urmărești și pe pagina de Facebook: Pierdere și Doliu

Cunoști pe cineva care a avut o pierdere?

Dacă acest program ți-a trezit interesul și încrederea, recomandă-i să se înscrie sau să ne scrie, dacă are nevoie de mai multe detalii.

Ai vrea să împărtășești în comentarii ce părere ai despre acest program?

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *