Judecă-ți aproapele

      Niciun comentariu la Judecă-ți aproapele

Cine suntem noi? Suntem noi definiți de gândurile noastre?
Cine sunt eu fără un anumit gând? Pot eu cunoaște adevărul meu? Gândurile ne crează realitatea.
Gândurile pot da naștere unori stări și emoții, putând uneori să ne inducă o stare de stres, nesiguranță, confuzie. Îți dorești claritate asupra unei realități pe care o percepi? Este stresantă? Îți aduce pace? Dacă îți provoacă durere, ai vrea să o contestăm împreună?
Vă invităm să ne luăm gândurile la rost și să le întoarcem pe dos, folosindu-ne de metoda The Work, dezvoltată de Katie Byron.

Katie Byron este un autor și orator, cunoscută pentru metoda ei numită The Work. În 1986, internată fiind într-un centru de ajutor pentru persoanele depresive, a experimentat o epifanie. Suferind de agorafobie, depresie și supraalimentare, dependentă de alcool și codeină, Katie a realizat că tot ce aduce suferință în viața ei sunt gândurile dureroase pe care le crede. A înțeles că doar contestându-și credințele, poate diminua consecințele chinului interior.

Creăm un spațiu sigur în care să vă explorați un gând, trecându-l prin cele patru întrebări ale metodei The Work, care la final ne aduc claritate, creativitate, perspective și eliberare.
I don’t let go of thoughts, they let go of me once I put them into inquiry” spune Katie Byron. (“Nu las gândurile să plece, ele mă lasă după ce le iau la întrebări”)
Haideți să ne luăm gândurile la întrebări!

Cum? Când? Unde?
O vom face în cadrul unui workhop aplicat pentru un grup de maxim 10 persoane.
Workshopul se va desfășura pe platforma Zoom, duminică 17 ianuarie, de la ora 15.00 – 17.00

Contribuția financiară:
– este între 50 – 100 lei în funcție de disponibilitatea ta financiară.

Pentru a participa, te rugăm să te înscrii în formularul de aici
https://forms.gle/e3t9DAgHfZcLr8qX8
După înscriere vei primi informații cu următoriii pași.

Facilitatori:
Elena Popescu

Elena Popescu: Am absolvit facultatea de arte și lucrez în domeniul creativ, fac parte din comunitatea NVC de mai bine de un an și sunt într-o continuă descoperire și curiozitate despre cine sunt.
Îmi place să călătoresc atât în afară, cât și înăuntru. M-am întrebat ce sunt gândurile și cum mă influențează ele în diverse situații de viață, așa că am avut marea bucurie de a descoperi THE WORK, metoda lui Katie Byron prin care mi-am dat voie să îmi contest gândurile cu privire la realitate. Surprinzător, realitatea s-a schimbat, relațiile cu ceilalți s-au schimbat și cel mai important: relația cu mine s-a schimbat.
Am descoperit că nu e nimic periculos în realitatea noastră, ci doar interpretarea asupra celor ce se întâmplă.
THE WORK pentru mine este bucuria de a sta în iubire cu fricile mele. Este filmul realității revăzut în mai multe regii și de fiecare dată cu aceeași actori, văzuți diferit.
Scopul meu este să cultiv compasiunea. THE WORK este o metodă care aduce pace minții spre a găsi această compasiune și pentru a o răspandi, în toate formele ei.

Lăcrămioara Ocunschi

Lăcrămioara Ocunschi: Sunt trainer și coach, cu o experienţă de 20 de ani în management, marketing şi comunicare. În 2016 am descoperit Comunicarea Nonviolentă (CNV) o studiez cu emoţie, bucurie şi entuziasm. Scopul meu este de a crea împreună o comunitate care să cunoască şi să practice CNV.
În 2018 am aplicat pentru prima oară metoda The Work și de atunci pot spune că am putut să înțeleg cu adevărat ce înseamnă perspectivele, cât adevăr deținem și care este realitatea pe care ne-o crează gândurile noastre.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *