Comunic cu empatie pentru armonie

Mulțumesc tuturor celor care au participat la prima ediție online a cursului, o ediție pilot care mi-a permis să adaptez cursul pentru mediul online. Multumesc și tuturor celor din Grupul de studiu Comunicare Nonviolentă care au votat pentru cea mai potrivită oră la care ar participa la curs. 

Așa cum am promis, la vremuri noi, acţiuni noi.

În vremurile astea în care avem impresia că pământul o ia la vale şi simţim teamă, îngrijorare şi chiar anxietate, în care izolarea ne-a adus singurătate sau suprasolicitare pentru a găsi cea mai potrivită soluţie de a lucra de acasă cu „noi colegi” de birou. Trecem cu toţii printr-o perioadă care ne-a adus şi ne aduce multe provoacări. O perioadă în care suntem de multe ori într-un vârtej emoţional, generat de schimbări şi gândurile noastre legate de prezent şi mai ales de viitor, gânduri ce poartă grija pentru ce este important pentru noi. Da, este o perioadă în care uneori e posibil să ne simțim neputincioși, vin către voi cu acest gând:

„Cel mai mare cadou al oamenilor este că avem puterea empatiei./
The great gift of human beings is that we have the power of empathy.”
Meryl Streep

Cum perioada #stămîncasă a „colegilor minori” a fost prelungită şi mulți dintre noi rămânem pe lângă casa-birou, revin către voi cu acest mesaj despre puterea empatiei și cu invitaţia de a fi alături de mine, la prima ediţie oficială online a cursului Comunic cu empatie pentru armonie.  Am adaptat cursul  pentru mediul online şi vă invit să ne bem ceaiul şi cafeaua împreună sâmbătă, pe 09 mai, de la 09:30. Va fi #interactiv cu conectare la propriile nevoi, cu ascultare şi împărtăşire.
Vor fi două module intense (promit!):
09.30 – 09.45 – conectare – check-in
09.45 – 11.00 – modulul I: Elementele fundamentale ale CNV
11.00 – 11.15 – pauză de pus mâncarea la cuptor
11.15 – 12.15 – modulul II: Spațiul empatiei
12.15 – 12.30 – checkout – rămas bun
12.30 – 12.45 – pauză de întins
12.45 – 13.15 – modulul III: NVC în viața meanext steps – coaching de grup – pentru cei care vor să aducă NVC-ul în viața lor – modul gratuit și opțional pentru cei care mai pot rămâne.

Workshopul prezintă elementele fundamentale ale Comunicării Nonviolente (sau CNV), care este menţionată adesea în cursurile de parenting, antreprenoriat, coaching şi nu numai pentru că ajută la schimbarea modului în care ne exprimăm şi în care ascultăm pentru a crea o conectare cât mai bună cu oamenii importanţi din viaţa noastră.
Este un atelier de comunicare prin care descoperim cum putem contribui la starea de bine a oamenilor importanţi din viaţa noastră:
– aflăm ce înseamnă să ne exprimăm cu sinceritate şi vulnerabilitate,
– cum ne manifestăm recunoștința pentru contribuţia la starea noastră de bine.
– aflăm ce este empatia şi ascultarea empatică, dar mai ales care sunt barierele ascultării empatice.

Tu unde eşti?
Eu sunt încă la Constanţa în această perioadă. Poza alăturată este mai veche, nu este să vă fac în ciudă pentru că sunt aici, ci doar pentru a ne da un check-in şi a vedea de unde „venim”. Din orice colţ al lumii sau al casei ai fi, poţi participa la acest workshop online, care va fi interactiv 🥳, nu înregistrat. Asta înseamnă că vei putea primi răspuns la întrebările şi neclarităţile tale.

De ce te invit: 
– să afli ce înseamnă Comunicarea cu empatie sau Comunicarea Nonviolentă
– să primeşti un ghid ce va contribui la dezvoltarea vocabularului de emotii şi nevoi.
– să primeşti un ghid de ascultare empatică  
– poţi fi parte dintr-o comunitate care cunoaşte şi practică CNV şi vei descoperi că CNV este mai mult decât un proces de comunicare, este un stil şi o filozofie de viaţă.
– să fii alături de mine la această primă ediţie online.
– să îmi dai feedback constructiv

Deci, concret, …. de ce să participi şi tu?
– Vei descoperi 4 paşi ai unui proces de comunicare care, înțeles şi practicat, poate îmbunătăți calitatea relațiilor pe care le avem cu colegii sau cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii. Vom afla cum să ne apropiem de ei prin CNV pentru că CNV este despre abilitatea de a ne conecta pentru a înțelege ce se întâmplă în interiorul nostru şi al celuilalt, care sunt nevoile fiecărui partener de comunicare, precum şi abilitatea de a găsi soluții să ne împlinim nevoile împreună

Workshopul are la bază cartea Comunicarea Nonviolentă- Un limbaj al vieţii, al lui Marshall Rosenberg, şi prezintă elementele Comunicării Nonviolente, dar

Cred din toată inima că CNV-ul ne ajută la crearea si consolidarea unor relații bazate pe încredere, respect, empatie, colaborare și poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viața de familie, la serviciu şi nu numai. –  Lăcrămioara Ocunschi

Cursul are loc sâmbătă, pe 09 mai, de la ora 09:30, şi va dura până la ora 12.30
Te aștept să vii mai devreme cu 15 minute pentru a te acomoda cu „locația online” pe Zoom.
La ora 11.00 facem o pauză de 15 minute pentru a pune mâncarea în cuptor.
Începând cu ora 11.15, timp de o oră, o sesiune specială, dedicată empatie și barierelor empatiei, în care vom exersa ascultarea empatică, până la ora 12.15. Apoi ne rezevăm 15 minute pentru checkout, iar la 12.30 ne luăm rămas bun.
Astfel, vă rămâne timp să aşezaţi masa, iar la ora 13.00 să mâncaţi cu toţi „colegii” din casă.

Contribuţia voastră:
În funcție de valoarea pe care credeți că v-o aduce cursul și pentru eforturile şi energia mea de a crea un spațiu şi în online ca să duc mai departe povestea CNV, vă invit să contribuiţi cu o sumă ca încurajare, considerație, suport şi speranţă:
– 130 – 150 lei/ persoană
– 180 – 200 lei/ cuplu
– 100 lei/ cadru didactic
– 35 – 50 lei pentru studenţi şi elevi cu vârsta peste 16 ani
Dacă este o barieră pentru tine contribuția financiară, te rog scrie-mi şi fac să fie bine.
În plus, pentru a te ajuta să treci mai bine prin această perioadă, vei primi cadou o sesiune de coaching în valoare de 200 lei.  

În această cutie virtuală am împachetat grijă, parfum de flori de mai, un fir de praf de stele și o sesiune gratuită de coaching în valoare de 200 lei, astfel încât să îți atingi stelele oricât de sus ar fi. Știi cum se spune? Dacă poți să ai un vis, ți se vor da și șanse să îl împlinești. Dacă ai participat la acest curs, o vei primi imediat, o dată cu terminarea cursului. Sesiunea este facilitată cu multă bucurie de mine și va avea loc online.

Ești gata pentru înscriere? 
Te rog să dai click pe acest link și să completezi formularul.  https://forms.gle/SP8YxqwZpEda1qbT9
După înscriere, vei primi pe email detaliile de conectare și alte aspecte organizatorice.
Vezi cum să te pregăteşti pentru sesiune aici: Pregătiri pentru webinariile/cursurile online facilitate de mine

Haideţi să ne bem împreună cafeaua şi ceaiul şi să lăsăm lumea asta un pic mai bună şi mai empatică!

Te rog dă un share acestui anunț. Îți mulțumesc din inimă

Vă aștept cu bucurie şi senin.
Lacramioara Ocunschi

Mai multe detalii despre mine: https://www.lacramioaraocunschi.ro/index.php/2017/11/12/training/  

Share Button

2 thoughts on “Comunic cu empatie pentru armonie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *