I am a trainer

      Niciun comentariu la I am a trainer

– Da, sunt şi trainer, formator, facilitator. Alegeţi voi termenul care vă sună mai bine sau are mai multă claritate pentru voi.

Adevărul este că iubesc să fiu trainer şi facilitator, am livrat nenumărate workshopuri pentru diferite grupe de vârstă (de la grupe de grădiniţă până la grupe de adulţi) pentru că iubesc să îmbin noţiunile teoretice şi practice cu jocul, iar în urma mea să rămână bucuria de a putea contribui la o lume mai bună, mai frumoasă şi mai veselă.

Implicată în comunicarea în organizaţii naţionale şi internaţionale, în 2007, am făcut pasul în a organiza şi facilita traininguri şi workshopuri de Comunicare şi Relaţionare în afaceri.

Cu o experienţă mare în management, marketing şi comunicare, în ultimii ani, m-am folosit de abilităţile mele pentru a mă implica mult în îmbunătățirea vieții copiilor, tinerilor şi adulţilor, în susţinerea educaţiei acestora, precum şi în apărararea și promovarea drepturilor copiilor. Am făcut psihopedagogie în facultate, dar m-am preocupat să îmi îmbunătăţesc cunoştinţele şi tehnicile de livrare şi facilitare pentru workshopuri, mergând la diferite workshopuri pentru facilitare şi luându-mi şi atestat acreditat de formator.

Mi-am dorit o comunitate mai bună, şi am decis să mă implic şi să contribui la schimbarea mentalităţilor oamenilor, făcându-i să înţeleagă importanţa utilizării responsabile, raţionale şi eficiente a resurselor în comunitatea în care trăiesc, asigurând în acelaşi timp protecţia mediului, precum şi prosperitatea şi coeziunea socială. Mi-am propus să îmi folosesc abilităţile de trainer, precum şi cunoştinţele acumulate în timp, promovând un stil de viaţă sănătos în armonie cu natura.

 

Cum? Creând şi livrând traininguri şi workshopuri interactive de educaţie ecologică şi implicare civică. Atât în campaniiile Let’s Do It, Romania!, cât şi în campanii iniţiate de asociaţia Prietenii de lângă tine pe care o conduc la Giurgiu, am contribuit la educaţia a mii de copii pentru a avea un comportament responsabil, iniţiind chiar şi o caravană de Educaţie Ecologică.

Din 2014, sunt membru activ al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României şi fac parte din Echipa Naţională de Formatori, contribuind la misiunea mea de a crea o comunitate mai bună, livrând stagii de Psihopedagogie Scout, Animaţie socio-educativă, Scriere de proiecte.

Am facilitat zeci de sesiuni de educaţie nonformală, multe din activităţi fiind legate de un stil de viaţă sănătos, cum mâncăm, cum ne îmbrăcăm, ce activităţi facem, unde locuim, grija pentru mediul în care trăim şi relațiile cu cei din jur.

În 2016, am descoperit Comunicarea Nonviolentă (CNV), iar de atunci o studiez cu emoţie, bucurie şi entuziasm. Scopul meu este de a crea împreună o comunitate care să cunoască şi să practice CNV şi îmi doresc, ca în următorii ani, să devin Trainer Certificat International în Comunicarea Nonviolentă. Este o călătorie lungă, pe care îmi doresc din inimă să o parcurg asumat.

În vara 2018, am pornit un program pilot pentru un grup de studiu pentru Comunicare Nonviolentă. Mi-am clarificat ce merge mai bine sau mai puţin bine, mi-am ajustat activităţile, am adus idei noi şi pornesc un nou grup de studiu. Mai multe detalii despre-grupul-de-studiu-pentru-comunicare-nonviolenta/ poţi găsi aici 

Pe lângă abilităţile de prezentare, comunicare şi facilitare, câteva din aptitudinile şi abilităţile mele includ empatie, intuiţe, creativitate, perseverenţă, seriozitate şi adaptabilitate, precum şi simţul responsibilităţii şi umorului.

O parte din worskhopurile şi cursurile organizate:
What (Do) You Value? | Thankful & Grateful | Handling with conflicts | Tell me more. I am listening | NVC Group Study

Vă invit să urmăriţi pagina mea de facebook pentru a fi la curent cu trainingurile şi evenimentele pe care le organizez: https://www.facebook.com/LacramioaraOcunschi/

Mulţumesc din inimă.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *