I am a trainer

      Niciun comentariu la I am a trainer

Iubesc să fiu trainer şi să facilitez evenimente de învățare. Acesta este un mare adevăr despre mine.

Am livrat nenumărate workshopuri pentru diferite grupe de vârstă (de la grupe de grădiniţă până la grupe de adulţi) pentru că iubesc să îmbin noţiunile teoretice şi practice cu jocul, iar în urma mea să rămână bucuria de a putea contribui la o lume mai bună, mai frumoasă şi mai veselă.

O parte din worskhopurile şi cursurile prezentate de mine:

 • Comunicare eficientă şi Relaţionare în afaceri (clienți, furnizori, angajați)
 • Rezoluții, intenții și obiective- diferențe între ele, cum se setează și cum se ating
 • Introducere în Comunicarea Nonviolentă
 • Comunicare cu empatie și puterea empatiei
 • Practica recunoștinței și beneficiile ei
 • Furia, rușinea și vina- cauzele și managementul lor
 • Managementul Conflictelor – identificarea și transformarea conflictelor în colaborare
 • Managementul stresului – Cum să treci prin stres
 • Workshop-uri despre valorile personale, stare de bine (wellbeing), bunătate (kindness)
 • Workshop-uri despre No Hate Speech și Drepturile Omului 
 • Ateliere de implicare civica, de combatere a dezinformarii, de siguranță online, despre bullying
 • Traininguri de Educaţie Ecologică și dezvoltare durabilă pentru companii, organizaţii şi şcoli
 • Stagii de Psihopedagogie & animație socio-educativă pentru liderii cercetaşi
 • Stagiu de introducere în coaching și mentorat
 • Stagiu de scriere de proiecte
 • diferite Workshop-uri de educaţie non-formală

Organizator și facilitator de programe de tabără

De asemenea, am fost invitată să creez și să organizez programe pentru teambuilding-uri și tabere pentru diferite organizații și companii.

Din 2014 am creat și coordonat zeci de tabere de diferite anverguri, de la câteva zeci de persoane la sute de persoane. Menționez coordonarea celei mai mari tabere pentru cercetașii temerari (la care au participat peste 350 persoane din toată România), prima tabără pentru copiii gifted (cu abilități înalte) din România, prima tabără antibullying din România. Pe lângă experiența facilitării din sute de activități, m-am specializat în Portugalia în crearea de tabere educaționale, în care se ține cont de profilul participanților, de dezvoltarea și nevoile lor.

Puțin din istoria mea de trainer / formator

Iubesc să fiu trainer şi facilitator

Ca expert în comunicare și director de marketing am fost implicată în comunicare în organizaţii naţionale şi internaţionale din 1997. Din 2007, după ce mi-am deschis propria agenție de publicitate, am făcut pasul în a organiza şi facilita și traininguri de Comunicare şi Relaţionare în afaceri pentru clienții mei.

Din 2011, experienţa mea în management, marketing şi comunicare, m-am folosit de abilităţile mele pentru a mă implica și în îmbunătățirea vieții copiilor, tinerilor şi adulţilor, în susţinerea educaţiei acestora, precum şi în apărararea și promovarea drepturilor copiilor. Am făcut psihopedagogie în facultate, dar m-am preocupat să îmi îmbunătăţesc cunoştinţele şi tehnicile de livrare şi facilitare pentru workshopuri, mergând la diferite workshopuri pentru facilitare şi luându-mi şi atestat acreditat de formator.

Mi-am dorit o comunitate mai bună şi am decis să mă implic şi să contribui la schimbarea mentalităţilor oamenilor, făcându-i să înţeleagă importanţa utilizării responsabile, raţionale şi eficiente a resurselor în comunitatea în care trăiesc, asigurând în acelaşi timp protecţia mediului, precum şi prosperitatea şi coeziunea socială. Mi-am propus să îmi folosesc abilităţile de trainer, precum şi cunoştinţele acumulate în timp, promovând un stil de viaţă sănătos în armonie cu natura.

Cum? Creând şi livrând traininguri şi workshopuri interactive de educaţie ecologică şi implicare civică. Atât în campaniiile Let’s Do It, Romania!, cât şi în campanii iniţiate de asociaţia Prietenii de lângă tine pe care o conduceam la Giurgiu, am contribuit la educaţia a mii de copii pentru a avea un comportament responsabil, iniţiind chiar şi o caravană de Educaţie Ecologică.

Din 2014, sunt membru activ al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, fiind parte din Echipa Naţională de Formatori. De asemenea, am fost coordonatorul Echipei Naționale de programe pentru cercetașii temerari (copii cu vârstele 10 -14 ani)

Ca formator contribui astfel la misiunea mea de a crea o comunitate mai bună livrând stagii de Psihopedagogie Scout, Animaţie socio-educativă, Scriere de proiecte.

În 2016, am descoperit Comunicarea Nonviolentă (CNV), iar de atunci o studiez cu emoţie, bucurie şi entuziasm.

Scopul meu este de a crea comunități care să cunoască şi să practice CNV, contrubuind astfel la modelarea unor comunități mai empatice și mai solidare.

În vara 2018, am pornit un program pilot pentru un grup de studiu pentru Comunicare Nonviolentă. Mi-am clarificat ce merge bine și ce pot îmbunătăți, mi-am ajustat activităţile, am adus idei noi şi am pornit noi grupuri de studiu. De atunci, peste 130 de persoane s-au înscris la grupurile de studiu facilitate de mine.
Mai multe detalii despre grupul de studiu pentru comunicare nonviolenta poţi găsi aici 

În primăvara 2019, am pornit un program pilot de Comunicare Nonviolentă pentru copii, sub numele Școala de dresat dragoni. În timp, programul s-a dezvoltat oferind ateliere pentru copii, profesori și părinți. Mai multe detalii poţi găsi http://scoaladedragoni.ro/

Pe lângă abilităţile de prezentare, comunicare şi facilitare, câteva din aptitudinile şi abilităţile mele includ empatie, intuiţe, creativitate, perseverenţă, seriozitate şi adaptabilitate, precum şi simţul responsibilităţii şi umorului.

Vă invit să urmăriţi pagina mea de facebook pentru a fi la curent cu trainingurile şi evenimentele pe care le organizez: https://www.facebook.com/LacramioaraOcunschi/

Mulţumesc din inimă.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *