Înscrieri Grup de Studiu Comunicare Nonviolentă

Grup de studiu CNV

Comunicarea Nonviolentă (sau CNV) este tot mai menţionată în cursurile de coaching, parenting şi nu numai pentru că ajută la schimbarea modului în care ne exprimăm şi în care ascultăm pentru a crea o conectare cât mai bună cu oamenii importanţi din viaţa noastră.
Pentru o cât mai bună însuşire a noţiunilor şi dezvoltare a abilităţilor, recomand participarea la un grup de studiu a Comnicării Nonviolente

Ce fel de grup este ?
Nu, nu este un grup de terapie sau suport. Este un grup care studiază modelul Comunicării Nonviolente (sau CNV) al lui Marshall Rosenberg, ghidându-ne după cartea lui Comunicarea Nonviolentă – Un Limbaj Al Vietii / Nonviolent communication: A language of life .

Grupul de studiu este o călătorie în lumea judecăţilor, percepţiilor, empatiei şi recunoştinţei, ce propune acceptarea mai multor perspective.

Ce fac membrii grupului de studiu la acest curs?

– Membrii grupului citesc capitol cu capitol cartea lui Marshall, fac exerciţii practice şi trăiesc  empatia timp 15 întâlniri.
– Membrii grupului au teme pentru acasă după fiecare întâlnire, teme ce sunt  material/subiect de discuţie şi exerciţiu în următoarea sesiune. Pregătirea pentru următoarea sesiune are nevoie de aproximativ o oră în fiecare săptămână.
– La întâlniri se discută ideile din carte pe exemple concrete din viaţa noastră pentru o încredere şi înţelegere sporită, ducând la o învăţare mai uşoară
– Învăţăm să ne dezvăţăm de anumite tipare de comunicare care nu ne sunt benefice şi învăţăm moduri care aduc conectare şi empatie
– La sfârşitul cursului, avem o înțelegere mai clară cu privire la elementele de bază ale Comunicării Nonviolente (CNV), focusul sesiunilor fiind de a exersa bazele şi conceptele cheie ale comunicării pentru a comunica cursiv în “Limbajul Vieţii”.

Grupul de studiu se va desfăşura aproximativ săptămânal, pe parcursul a 15 întâlniri. Din cele 15 întâlniri vor fi 13 întâlniri de curs şi 2 Grok Party.
– O întâlnire va dura 120 – 150 minute (în funcție de dinamica grupului)
– Zilele sunt fixe (doar în situaţii neprevăzute pot fi amânate ulterior)
– Este recomandată participarea la toate sesiunile deoarece cursurile au noţiuni ce se leagă între ele de la o sesiune la alta.

De ce recomandăm participarea la acest grup de studiu?
– Membrii grupului vor descoperi 4 paşi ai unui proces de comunicare care, înțeles şi practicat, poate îmbunătăți calitatea relațiilor pe care le au cu colegii şi cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii. Vor afla cum să se apropie de ei prin CNV pentru că CNV este despre abilitatea de a se conecta pentru a înțelege ce se întâmplă în interiorul lor şi al celuilalt, care sunt nevoile fiecărui partener de comunicare, precum şi abilitatea de a găsi soluții de a-şi împlini nevoile împreună
– vor dezvolta abilităţile de a asculta
– va contribui la starea de calm, zâmbet şi senin, precum şi la dezvoltarea personală
– vor fi parte dintr-o comunitate care cunoaşte şi practică CNV şi vor descoperi că CNV este mai mult decât un proces de comunicare, este un stil şi o filozofie de viaţă.

Care este profilul celor ce participă la acest grup ?

Cei care s-au înscris la grup sunt jurişti, IT-işti, HR-işti, economişti, agenţi imobiliari, medici, profesori, ingineri, antreprenori; sunt studenţi, manageri, simpli angajaţi sau free lanceri; unii au venit în cuplu, alţii şi-au lăsat jumătatea acasă, iar unii au venit chiar dacă nu sunt într-un cuplu sau au venit cu un prieten sau coleg.
Şi-au dorit să fie membri ai grupului pentru a parcurge cursul nu pentru că ar fi violenţi, ci pentru că doresc să aducă armonie în relaţiile pe care le au cu colegii sau cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii.
Pe scurt: grupul este pentru oricine, indiferent de meserie sau statut social, îşi doreşte relaţii de calitate, autentice.

Cât de mare poate fi grupul?
Aproximativ 15 – 20 participanţi, dar nu mai puțin de şapte.

Care este CONTRIBUŢIA?
– Fiecare întâlnire va fi intensă şi interactivă, iar energia şi buna-dispoziţie de la întâlnire vin şi prin implicarea şi contribuţia participanţilor.
– Contribuţia financiară recomandată de participare este 100 lei/întâlnire/participant, astfel contribuţia pentru tot programul va fi de 1300 de ron în 4 luni. Contributia poate fi plătită integral sau în tranşe. Vom stabili împreună modalitatea de plată şi discounturile de care poţi beneficia.

Contribuţia financiară va include următoarele:

  • accesul la curs într-un cadru organizat
  • cartea ”Comunicarea Nonviolentă” de Marshall Rosenberg (format printat în limba romană)
  • biblioraft personalizat
  • exerciții pentru fiecare întâlnire
  • suport de curs
  • înregistrarea audio a întâlnirilor de la curs (opţional)
  • gustare de întâmpinare la zilele de curs.

It takes two to tango

Pentru că dorinţa noastră este să avem relaţii armonioase şi să vorbim „aceeaşi limbă”, facem loc pe ring să dansăm în paşi NVC si cu partenerul sau partenera.
Dacă îţi doreşti să vină si partenerul tău sau partenera ta (şi desigur şi ea/el îşi doreşte), ofer posibilitatea de a participa împreună şi să beneficieze de un discount de 50%, adică cu o contribuţie de 50 lei/întâlnire şi participare gratuită la Grok party.
Mă întreb: oare cum este pentru voi?

Pentru înscrieri aici: https://goo.gl/forms/3ApRWsFofmkgsfb32
Mai multe detalii nvcgroupstudy@gmail.com

Pentru a vedea ultimile noutăti legate de grupul de studiu: https://www.facebook.com/grupcomunicarenonviolenta

Despre mine, în calitate de facilitator, vă invit să citiţi aici

 

Share Button