Înscrieri Grup de Studiu Comunicare Nonviolentă

Grup de studiu CNV

Comunicarea Nonviolentă (sau CNV) este tot mai menţionată în cursurile de coaching, leadership, parenting şi nu numai pentru că ajută la schimbarea modului în care ne exprimăm şi în care ascultăm pentru a crea o conectare cât mai bună cu oamenii importanţi din viaţa noastră.
Pentru o cât mai bună însuşire a noţiunilor şi dezvoltare a abilităţilor, recomand participarea la un grup de studiu a Comnicării Nonviolente

Ce fel de grup este ?
Nu, nu este un grup de terapie sau suport. Este un grup care studiază modelul Comunicării Nonviolente (sau CNV) al lui Marshall Rosenberg, ghidându-ne după cartea lui Comunicarea Nonviolentă – Un Limbaj Al Vietii / Nonviolent communication: A language of life .

Grupul de studiu este o călătorie în lumea judecăţilor, percepţiilor, empatiei şi recunoştinţei, ce propune acceptarea mai multor perspective.

Ce fac membrii grupului de studiu la acest curs?

– Membrii grupului citesc capitol cu capitol cartea lui Marshall, fac exerciţii practice şi trăiesc  empatia timp 14 întâlniri.
– Membrii grupului au teme pentru acasă după fiecare întâlnire, teme ce sunt  material/subiect de discuţie şi exerciţiu în următoarea sesiune. Pregătirea pentru următoarea sesiune are nevoie de aproximativ o oră în fiecare săptămână.
– La întâlniri se discută ideile din carte pe exemple concrete din viaţa noastră pentru o încredere şi înţelegere sporită, ducând la o învăţare mai uşoară
– Învăţăm să ne dezvăţăm de anumite tipare de comunicare care nu ne sunt benefice şi învăţăm moduri care aduc conectare şi empatie
– La sfârşitul cursului, avem o înțelegere mai clară cu privire la elementele de bază ale Comunicării Nonviolente (CNV), focusul sesiunilor fiind de a exersa bazele şi conceptele cheie ale comunicării pentru a comunica cursiv în “Limbajul Vieţii”.

Grupul de studiu se va desfăşura aproximativ săptămânal, pe parcursul a 16 întâlniri. Din care vor fi 14 întâlniri de curs şi 2 Grok Party sau întâlnire de comunitae.
– O întâlnire durează 120 – 150 minute (în funcție de dinamica grupului)
– Zilele sunt fixe (doar în situaţii neprevăzute pot fi amânate ulterior)
– Este recomandată participarea la toate sesiunile deoarece cursurile au noţiuni ce se leagă între ele de la o sesiune la alta.

De ce recomandăm participarea la acest grup de studiu?
– Membrii grupului vor descoperi 4 paşi ai unui proces de comunicare care, înțeles şi practicat, poate îmbunătăți calitatea relațiilor pe care le au cu colegii şi cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii. Vor afla cum să se apropie de ei prin CNV pentru că CNV este despre abilitatea de a se conecta pentru a înțelege ce se întâmplă în interiorul lor şi al celuilalt, care sunt nevoile fiecărui partener de comunicare, precum şi abilitatea de a găsi soluții de a-şi împlini nevoile împreună
– vor dezvolta abilităţile de a asculta
– va contribui la starea de calm, zâmbet şi senin, precum şi la dezvoltarea personală
– vor fi parte dintr-o comunitate care cunoaşte şi practică CNV şi vor descoperi că CNV este mai mult decât un proces de comunicare, este un stil şi o filozofie de viaţă.

Care este profilul celor ce participă la acest grup ?

Cei care s-au înscris la grup sunt jurişti, IT-işti, HR-işti, economişti, agenţi imobiliari, medici, profesori, ingineri, antreprenori; sunt studenţi, manageri, simpli angajaţi sau free lanceri; unii au venit în cuplu, alţii şi-au lăsat jumătatea acasă, iar unii au venit chiar dacă nu sunt într-un cuplu sau au venit cu un prieten sau coleg.
Şi-au dorit să fie membri ai grupului pentru a parcurge cursul nu pentru că ar fi violenţi, ci pentru că doresc să aducă armonie în relaţiile pe care le au cu colegii sau cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii.
Pe scurt: grupul este pentru oricine, indiferent de meserie sau statut social, îşi doreşte relaţii de calitate, autentice. Poti vedea aici câţiva dintre membrii comunităţii http://www.lacramioaraocunschi.ro/index.php/testimoniale/

Cât de mare poate fi grupul?
Aproximativ 15 participanţi, dar nu mai puțin de şapte.

Care este CONTRIBUŢIA?
– Fiecare întâlnire va fi intensă şi interactivă, iar energia şi buna-dispoziţie de la întâlnire vin şi prin implicarea şi contribuţia participanţilor.
– Contribuţia financiară recomandată de participare este 100lei 75 lei/întâlnire/participant, astfel contribuţia pentru tot programul va fi de 1400 lei 1050 lei în 4 luni. Contributia poate fi plătită integral sau în tranşe. Vom stabili împreună modalitatea de plată şi discounturile de care poţi beneficia.

Contribuţia financiară va include următoarele:

  • accesul la curs într-un cadru organizat
  • biblioraft personalizat
  • exerciții pentru fiecare întâlnire
  • suport de curs
  • înregistrarea audio a întâlnirilor de la curs (opţional)
  • gustare de întâmpinare la zilele de curs în sală.

It takes two to tango

Pentru că dorinţa noastră este să avem relaţii armonioase şi să vorbim „aceeaşi limbă”, facem loc pe ring să dansăm în paşi NVC si cu partenerul sau partenera.
Dacă îţi doreşti să vină si partenerul tău sau partenera ta (şi desigur şi ea/el îşi doreşte), ofer posibilitatea de a participa împreună şi să beneficieze de un discount de 50%, adică cu o contribuţie de 50 lei/întâlnire şi participare gratuită la Grok party.
Mă întreb: oare cum este pentru voi?

Pentru înscrieri aici: https://goo.gl/forms/3ApRWsFofmkgsfb32

Programul Grupului de Studiu 1 iulie 2020 – 30 iunie 2020 – ONLINE – LIVE
Întâlnirilie vor fi miercuri seara 19.00 ~ 21.00 – ne întâlnim la ora 18.30 pentru a ne bea cafeaua şi ceaiul împreună, iar la ora 19.00 începem. Întâlnirea durează aproximativ 120 – 190 minute, în funcţie de dinamica grupului

Programul are 16 întâlniri (14 cursuri şi 2 Întâlniri de comunitate), astfel:
Întâlnirea 1: 1 iulie – prezentarea elementelor CNV şi bonding de grup
Întâlnirea 2: 8 iulie – capitolul 1 – Dăruirea din inimă
Întâlnirea 3: 15 iulie – capitolul 2 – Comunicarea ce blochează compasiunea
Întâlnirea 4: 22 iulie – capitolul 3 – Să observăm fără a judeca
Întâlnirea 5: 29 iulie – capitolul 4 – Identificarea şi exprimarea sentimentelor
Întâlnirea 6: 5 august – capitolul 5 – Asumarea responsabilităţii sentimentelor noastre
Întâlnire de Comunitate: vineri, 7 august – opțional, gratuit
Întâlnirea 7: 12 august – capitolul 6 – Cerem ceea ce ne-ar putea îmbogăţi viaţa
Întâlnirea 8: 19 august – capitolul 7 – Ascultarea empatică
Întâlnirea 9: 26 august – capitolul 8 – Puterea empatiei
Întâlnirea 10: 2 septembrie – capitolul 9 – Conectarea plină de compasiune cu propria persoană
Întâlnire de Comunitate: vineri, 4 septembrie – opțional, gratuit
Întâlnirea 11: 9 septembrie – capitolul 10 – Exprimarea deplină a furiei
Întâlnirea 12: 16 septembrie – capitolul 11 – Folosirea fortei în scopul de a ne proteja
Întâlnirea 13: 22 septembrie – capitolul 12 Eliberarea noastră şi consilierea celorlalţi
Întâlnirea 14: 30 septembrie – capitolul 13 Exprimarea aprecierii în CNV + Celebrarea grupului

Ce spun participanţii de la ediţia trecută a grupului:

„Am participat cu mare drag și entuziasm la întâlnirile Grupului de studiu Comunicarea nonviolentă. Această participare, dialogurile cu Lăcrămioara și cu ceilalți participanți, mi-au permis să înțeleg mai bine etapele Comunicării nonviolente. Mi-am clarificat, în plus, că oricâtă măiestrie ai avea în mânuirea cuvintelor, acest gen de abordare a comunicării este cheia pentru a auzi și a fi auzit până la cele mai profunde niveluri.
Am mai aflat că laudele/aprecierile, cât ar fi ele de pozitive, ascund de multe ori judecăți de valoare. Iar criticile și chiar furia pot fi exprimate nonviolent.
Am încheiat acest ciclu un pic mai bun decât am fost la început.” ne-a spus Decebal, participant al Grupului de Studiu.

Pentru înscrieri aici:
https://goo.gl/forms/3ApRWsFofmkgsfb32

Mai multe detalii nvcgroupstudy@gmail.com

Pentru a vedea ultimile noutăti legate de grupul de studiu: https://www.facebook.com/grupcomunicarenonviolenta

Despre mine,

În 2016, în cadrul Academiei de Leadership de la Cercetasii României, am descoperit întâmplător Comunicarea Nonviolentă. Pentru mine a fost ca şi cum m-am regăsit pe mine, aducându-mi un sentiment de “acasă”. Conectarea cu mine m-a ajutat să mă înţeleg şi mai ales să îmi îmbunătăţesc cea mai importantă relaţie: cea cu copilul meu. De atunci o studiez cu emoţie, curiozitate, bucurie şi entuziasm, participând la cursuri, citind articole şi cărţi, ascultând materiale, reflectând şi străduindu-mă zi de zi să o pun în practică în familia mea sau cu colegii şi partenerii mei. Am o experienţă de 20 ani în management, marketing şi comunicare în companii nationale şi internationale, iar în ultimii ani, mi-am folosit abilităţile pentru a mă implica mai mult în îmbunătățirea vieții copiilor, tinerilor şi adulţilor, în susţinerea educaţiei acestora, precum şi în apărararea și promovarea drepturilor umane, fiind trainer şi membru activ în diferite ONG-uri din România. În 2018, am început să facilitez ateliere de CNV pentru copiii cercetaşi, precum şi pentru adulţi. Am organizat în Bucureşti un grup de studiu pentru Comunicarea Nonviolentă, iar apoi am decis să îl continui într-o formulă îmbunătăţită. Experienţa din facilitarea a zeci de activităţi de educaţie nonformală pentru copii la cercetaşi şi nu numai, m-a inspirat şi mi-a dat încredere să lansez, în 2019, proiectul Şcoala de Dresat Dragoni, un proiect ce aduce în şcoli ateliere de CNV.

Pentru mine Comunicarea Nonviolentă a devenit un stil de viaţă pe care vreau să îl transmit mai departe, scopul meu fiind de a contribui la crearea unei comunităţi care să cunoască şi să practice CNV.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre mine în calitate de facilitator, vă invit să citiţi aici

 

Share Button